http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Vore vinhuse fra Australien

trentham_anthony-and-patTrentham Estate Winery

Australien

Trentham Estate Winery er en familieejet vingård i det sydvestlige New South Wales ved Murray River. Vingården ejes af familien Murphy, der udvandrede fra Irland til Australien i 1909 for at blive vinproducenter.

Familien flyttede i 1960 til en vingård i Trentham Cliffs. Sønnerne Anthony og Patrick Murhpy etablerede i 1988 Trentham Estate, hvor filosofien er at producere flotte aromatiske og frugtige vine i høj kvalitet til overkommelige priser.

Druerne plukkes og presses ved optimal modenhed, for at opnå et perfekt resultat og de erfarne winemakere benytter forskellige teknikker for at skabe de prisbelønnede vine huset er kendt for.

www.trenthamestate.com.au

 

Cimicky Winescharlescimicky_1

Australien

Cimicky Wines er et prisbelønnet vinhus fra en af Australiens mest populære vinregioner, Barossa Valley. Vinhuset blev etableret i 1973 af den tjekkisk fødte Karl Cimicky under navnet Karlsburg Winery.

Karl Cimicky har selv bygget det utroligt flotte vinhus omgivet af i alt 32 hektar med vinmarker. Vinhuset blev senere overtaget af hans søn, Charles Cimicky og kone Jennie. Herefter skiftede vinhuset navn til Charles Cimicky.

Cimicky Wines har bl.a. modtaget priser for ”Best wine - small producer”, ”Best Shiraz”, ”Most Outstanding Barossa Red Wine” og ”Most Outstanding Barossa Wine”.

charlescimicky_2Charles, der er i slutningen af fyrrerne, er kendt som én af den mest excentriske, passionerede og omhyggelige vinmagere i South Australia. Han er fortaler for produktion af vine på økologiske principper og hans motto er "Good wine begins from the earth". I hele vinhuset er installeret aircondition og alle tanke til produktion af Cimicky-vine er temperaturkontrollerede. Der anvendes topmoderne teknologi, såsom membranpresse og roterende gæringstanke.

Der benyttes en smule drypvanding i januar og februar, ellers benyttes "dry growing", hvilket giver lavere udbytte og bevirker at vinene "stresser" lidt og dermed får den intense smag.

Cimicky Wines producerer elegante, fyldige, karakterfulde vine, som er så karakteristiske for regionen. Druerne håndhøstes og selekteres omhyggeligt fra de gamle vinstokke.

Der produceres 180.000 flasker om året på Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet Franc, Merlot, Durif, Cabernet Sauvignon og Shiraz på franske egefade, dog produceres Autograph Shiraz på amerikanske fade .

Flagskibene er Shiraz og Cabernet Sauvignon.

Cimicky Wines har eget tapperi, hvilket gør, at vinene kan kontrolleres under hele processen. Det er meget usædvanligt, at et vinhus på denne størrelse har sit eget tapperi.

Om Barossa Valley

Barossa Valley er for mange essensen af australsk vinproduktion og næstefter Coonwarra er det den mest kendte og blandt de mest besøgte vinregioner i Australien.

Barrossa Valley er hjemstedet for Australiens mest prestigefyldte vin, Grange fra 1951, hvor Barossa Shiraz danner fundamentet for den store og generøse vin. Her findes også Australiens største eksportvare Jacob´s Creek.

Regionen er kendt for koncentrerede vine med stor frugt intensitet og eg samt en vaniljekarakter fra de amerikanske egefade.

Barossa ligger en lille times kørsel fra Adelaide i South Australia. 

Facts om Barossa Valley:
Januar temperatur: 21.4°C
Højde over havet: 250 – 370 m
Solskinstimer om året: 1.710 timer
Regn: 160 mm pr. år
Høst: Ultimo februar til ultimo april

www.cimickywines.com.au

 

littore-family-winesLittore Family Wines

Australien

Littore Family Wines, der ejes og drives af familien Littore, ligger i den smukke Moorabool Valley i Geelong tæt på Melbourne.

Familien er vilde med vin og deres passion for vin spænder over tre generationer. Målet er at lave kvalitet der er langt bedre end prisen indikerer.

I 1999 byggede de et nyt topmoderne vineri med en kapacitet på 5 mio. liter vin, temperaturkontrolleret gæring, fadlager m.m. Der anvendes computersystemer der gør vineriet til et de mest avancerede i landet. Tapperiet er det eneste i Australien der er IFS-certificeret (International Food Standard).

www.littorewines.com.au

 

Willunga 100willunga

Australien - McLaren Vale

McLaren Vale betragtes som et af de bedste steder i Australien til dyrkning af druer til rødvin. Vinene i serien er navngivet efter det gamle udtryk ”hundred”, der brugtes som officiel betegnelse for landsbyer der havde vokset sig så store, at hundrede eller flere indbyggere boede der.

Vinmageren bag Willunga 100 er den unge og fremad-stormende Steve Pannel, der af førende kritikere betragtes som en ægte ”rising star” i branchen. Han formår, at skabe vine, der på en gang er tro mod områdets terroir og samtidigt har et moderne og udtryksfuldt snit med fokus på frugt og friskhed.

www.willunga100.com

Video: SlurpVision "Australian Winemaker Series": Meet The Winemaker: Tim James of Willunga 100

 Login


Webshop

Webshop-bestil-varer

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

06.12.2010 Australsk topvin

TOPVIN: Willunga 100 Grenache

2010 har været et særdeles positivt år for Willunga 100 Grenache. Vinen er blevet rosende omtalt flere gange af bl.a Oz Clarke, Jancis Robinson og The Wine Gang UK. Senest har Janice Robinson nævnt Willunga 100 Grenache i Financial Times i "Jancis Robinson’s top 100 red wines", og Olly Smith gav en fremragende anmeldese i The Mail on Sunday, Live Magazine

Se hele beskrivelsen her