http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Equissolis økologisk vodkaProsecco DOC Organic Ca Selva

Escudo Rojo, Red Blend
Forstør billede


Escudo Rojo, Red Blend

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 26210

Baron Philippe de Rothschild

Escudo Rojo, Red Blend

BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD (MOUTON)
Familien stammer fra Frankfurt i Tyskland, hvor Mayer Amschel Rothschild (1744-1812) drev sin bank og vekseller forretning. Han fik fem sønner, hvor hver søn symboliseres ved en pil i Baron Philippe de Rothschild – logoet. Den tredje søn NATHAN ROTHSCHILD (1777-1836) blev sendt til London, og det var hans søn Nathaniel (1812-1870) som erhvervede Chateau Brane-Mouton i 1853. Nathaniel omdøbte slottet til Chateau Mouton Rothschild som det stadig hedder den dag i dag. Mouton – betyder på gammelt fransk – lille bakke eller forhøjning. Ch. Brane-Mouton lå på en sådan, men Nathaniel beholdt ”Mouton” i navnet bevidst, fordi han var født i vædderens tegn, hvilket siden er blevet et symbol for slottet.

Baron Philippe de Rothschild Maipo Chile blev grundlagt i januar 1997 og i 2003 indviede man firmaets bodega med alle de moderne faciliteter, som er nødvendige for at producere topvine. Siden har man produceret vine med druer fra egne parceller, suppleret med druer fra faste leverandører i Maipo, Rapel og Casablanca dalene.

Escudo Rojo-serien henter sit navn i den direkte oversættelse til spansk af navnet Rothschild, der oprindeligt stammer fra det tyske ”Das rote Schild” – efter familiens røde våbenskjold.

Også vinmæssigt forsøger man at sammensætte den moderne chilenske karakter med Rothschilds klassiske stil. Den røde Escudo Rojo er lavet på Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, to klassiske Bordeaux-druer, som tilfører vinen finesse og struktur. Desuden har man anvendt Carmenère og Syrah, som bringer fylde, farve og krydderier.

Vinen har en flot dyb rubinrød farve, og i duften finder man en klassisk oversøisk stil med komplekse frugttoner af krydrede nuancer. Her finder man også toner af mørke kirsebær og eukalyptus.

I smagen er vinen først ret åben med umiddelbare toner af lakrids, mokka, vanille, men med udviklingen i glasset får vinen mere struktur og styrke. Den slutter krydret og en smule eksotisk.

Land: Chile
Område: Maipo Vally
Ejer: Baron Philippe de Rothschild
Årgang: 2011
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Jordbund: Ler
Druesammensætning: 41 % Cabernet sauvignon, 5 % Cabernet Franc, 38 % Carmenere, 16 % Syrah
Høst: Druerne håndplukkes
Lagring: 12 måneders fadlagring på 1 år gamle fade
Alkohol: 14 %
Anbefalet serveringstemp.: 16-17ºC

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosévin

RosévinLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

26.03.2013 GuldMedalje til Carta Vieja

Guldmedalje til Carta Vieja Chardonnay Prestige

872 vine fra 42 lande var tilmeldt den internationale konkurrence blandt verdens bedste Chardonnayvine "Chardonnay du Monde" 2013. Som den eneste vin fra Chile fik Carta Vieja Chardonnay Prestige en guldmedalje!

Se hele beskrivelsen her