http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Baron d'Arignac BlancBaron d'Arignac Rose

Mouton Cadet Ryders Cup Selection
Forstør billede


Mouton Cadet Ryders Cup Selection

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 13158

Baron Philippe de Rothschild

Mouton Cadet Ryder Cup Selection

Mouton Cadet er det største og mest succesfulde brand i Bordeaux, opkaldt efter Chateau Mouton Rothschild og blandt verdens største vinbrands.

BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD (MOUTON)
Familien stammer fra Frankfurt i Tyskland, hvor Mayer Amschel Rothschild (1744-1812) drev sin bank og vekseller forretning. Han fik fem sønner, hvor hver søn symboliseres ved en pil i Baron Philippe de Rothschild – logoet. Den tredje søn NATHAN ROTHSCHILD (1777-1836) blev sendt til London, og det var hans søn Nathaniel (1812-1870) som erhvervede Chateau Brane-Mouton i 1853. Nathaniel omdøbte slottet til Chateau Mouton Rothschild som det stadig hedder den dag i dag. Mouton – betyder på gammelt fransk – lille bakke eller forhøjning. Ch. Brane-Mouton lå på en sådan, men Nathaniel beholdt ”Mouton” i navnet bevidst, fordi han var født i vædderens tegn, hvilket siden er blevet et symbol for slottet.

Mouton Cadet så dagens lys i 1930, da årgang 1930 og de følgende to høstår var meget ringe, hvilket betød at Rothschild ikke mente vinen ville være værdig til Chateau Mouton-Rothschild navnet. Man valgte i stedet at kalde vinen Mouton Cadet. “Cadet” henviser til ordet ”kadet” som den yngste søn i familien – eller nyeste skud på stammen. Successen blev enorm, og vinen er fortsat værdsat og elsket verden over.

Mouton Cadet produceres af druer, som enten er fra egne vinmarker eller som købes hos faste drueproducenter, man har langtidsaftaler med. Vinene vinificeres og tappes på Baron Phillipe de Rothschild i Saint-Laurent-Medoc, som er et af de mest moderne i Frankrig. I dag producerer firmaet årligt over 15 millioner flasker vin på verdensplan.

Mouton Cadet Ryder Cup har en intens lilla farve med  karminrøde stråler. Aromaen indeholder sorte modne frugter, især blåbær og sorte kirsebær. Ved iltning fremkommer mocca noter og bløde krydderier, såsom spidskommen og paprika. Smagen er både overdådig og præcis, med pænt fremtrædende frugtsmag, med kraftig og godt afrundet tannin. Finishen har fin længde med moden frugt og krydderi smag.

Robert Trent Jones, Jr. startede sin karriere som caddie eller ”kadet” hos sin egen far, Robert Trent Jones, for at lære færdighederne som golfarkitekt. Robert Trent Jones og hans sønner er den eneste familie der har skabt flere originale Ryder Cup golfanlæg. Hazeltine National Golf Club har en særlig betydning, da hans far skabte det oprindelige design til US Open 1970, som Trent Jones Jr. deltog i med sin familie. Han fejrede senere begivenheden med udformning af US Open anlægget, Chambers Bay i 2015.
Med denne historie som inspiration, skitserede Trent Jones, Jr. en idé til et flaske design til Mouton Cadet Ryder Cup Special Cuvée, med en tegning af en caddie. Den er en hyldest til hans far, samt til Baron Philippe de Rothschild, skaberen af Mouton Cadet der også var ”kadet” i sin egen familie.

Land: Frankrig
Område: udvalgte parceller i Bordeaux regionen
Ejer: Baron Philippe de Rotschild
Årgang: 2014
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Jordbund: Kalksten, ler, sand
Druesammensætning: 76 % Merlot, 11 % Cabernet Sauvignon, 11 % Cabernet Franc og 2 % Malbec
Lagring: 18 måneder, heraf 8-10 måneder på egetræsfade
Alkohol: 13 %
Anbefalet serveringstemp.: 18-19ºC

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Bordeaux

Bordeaux


Bordeaux Superieur

Bordeaux Superieur


Medoc

Medoc


Haut Medoc

Haut Medoc


Pomerol

Pomerol


Saint Emilion

Saint Emilion


Saint Emilion Grand Cru

Saint Emilion Grand Cru


Saint Emilion Grand Cru Classé

Saint Emilion Grand Cru Classé


Lussac Saint Emilion

Lussac Saint Emilion


Montagne Saint Emilion

Montagne Saint Emilion


Puisseguin Saint Emilion

Puisseguin Saint Emilion


St-Georges Saint Emilion

St-Georges Saint Emilion


Margaux

Margaux


Pauillac

Pauillac


Saint Julien

Saint Julien


Cotes Castillon

Cotes Castillon


Fronsac

Fronsac


Cotes de Blaye

Cotes de BlayeLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

 

17.03.2013 Verdens bedste Cognac!

ABK6 V.S.O.P Grand Cru Cognac er udnævnt til "Verdens bedste Cognac" i 2014

The World Cognac Awards er en del af de prestigefyldte World Drinks Awards program, lanceret i 2007.

Efter smagningerne blev Cognac ABK6 V.S.O.P. Grand Cru tildelt prisen som "Verdens bedste Cognac 2014", fordi den har en yderst tiltalende, let og blød "easy-to-drink"-stil, samt en frugtrig eftersmag. Duften og smagen indeholder æbletærte og kanel, orange, vanilje og nødde aromaer, som giver en fremragende finish.