http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Morgadio da Calcada Dry White PortChâteau des Alouettes Rosé

Baron Henri Médoc
Forstør billede


Baron Henri Médoc

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 14150

Baron Philippe de Rothschild

Baron Henri, Medoc

BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD (MOUTON):
Familien stammer fra Frankfurt i Tyskland, hvor Mayer Amschel Rothschild (1744-1812) drev sin bank og vekseller forretning. Han fik fem sønner, hvor hver søn symboliseres ved en pil i Baron Philippe de Rothschild-logoet. Den ældste søn Amschel Rothschild (1773-1855) blev i Frankfurt og drev firmaet videre. Søn nummer to Salomon (1774-1855) blev sendt til Wien for at åbne filial af faderens forretning. Den tredje søn NATHAN ROTHSCHILD (1777-1836) blev med samme formål sendt til London, og det var hans søn Nathaniel (1812-1870) som erhvervede Chateau Brane-Mouton i 1853. Nathaniel omdøbte slottet til Chateau Mouton Rothschild som det stadig hedder den dag i dag. Nathaniel er således grundlægger af BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD (MOUTON). Mouton – betyder på gammelt fransk – lille bakke eller forhøjning. Ch. Brane-Mouton lå på en sådan, men Nathaniel beholdt ”Mouton” i navnet bevidst, fordi han var født i vædderens tegn, hvilket siden er blevet et symbol for slottet. Den fjerde søn – Carl (1788-1856) blev sendt til Napoli og den femte og sidste søn James (1792-1868) endte i Paris, hvorfra han kun 3 måneder før sin død i 1868 køber nabo vinslottet Chateau Lafite, og omdøbte det til Chateau Lafite Rothschild. Ch. Mouton Rothschild er stadigt familieejet, og ejes i dag af søskende Camille, Philippe og Julien Rothschild.
Denne Medoc indgår i en topserie af kvalitetsvine fra Baron Philippe de Rothschild. Det siger sig selv at et vinhus med det navn og prestige ikke vil opkalde en vin efter den afdøde Baron Henri de Rothschild (1872-1946), uden at kvaliteten er helt i top. Henri er oldefar til de nuværende ejere, og Henri’s tip-tip-oldefar var selveste grundlæggeren Mayer Amschel Rothschild.

TERROIR:
Jorden i Médoc indeholder små sten, der optager varmen om dag og afgiver den om natten. Druerne kan således modnes i et lunt mikroklima, selvom der er stor forskel mellem dagtimernes og nattens temperatur. Betingelserne er ideelle for Cabernet Sauvignon druer.

OPRINDELSE:
I Medoc, lige nord for byen Bordeaux, har Baron Philippe de Rothschild udvalgt de områder med de bedste jord- og klimaforhold til netop denne Medoc vin.

VINFREMSTILLING:
For at opnå en meget aromatisk og udtryksfuld vin, plukkes druerne først når de er fuld modne. Vinene fra hver parcel bliver vinificeret separat før den endelige blanding. Den malolaktisk fermentering udføres derefter for at blødgøre vinen (omdanner æblesyre til mælkesyre) før den endelige blanding. Hvert af disse væsentlige skridt er med til at bevare dybde og fylde i vinen.

MODNING:
Médoc Baron Henri sammenstikkes på vores Saint-Laurent-Médoc vingård og modner derefter i seks måneder, delvist i egefade, hvoraf to tredjedele kommer fra egne slotte. Omstikkes hver tredje måned og aftappes i sit andet år, og herefter flaskelagret i en periode, inden den frigives til salg.

Baron Henri Medoc har en meget koncentreret blank, dyb rubinrød farve. Duften er åben med nuancer af modne mørke bær og læder.

Smagen er dyb, mineralsk og krydret med rene toner af modne solbær og kirsebær, og vinen slutter meget aromatisk med en blød tannin.

Anbefalelsesværdige retter til denne vin kunne være lammefilet, oksekød, braisseret kanin evt. med svampe eller rodfrugter.

Land: Frankrig
Område: Medoc
Ejer: Baron Philippe de Rothschild
Årgang: 2011
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Jordbund: Grus, sten
Vinstokke: Op til 70 år gamle
Druesammensætning: 70 % Cabernet sauvignon, 30 % Merlot
Høst: Sept./Okt.
Lagring: 2/3 af vinen er lagret på egetræsfade i 6 mdr., herefter 2 års flaskelagring
Alkohol: 14 %
Anbefalet serveringstemp.: 18-19°C

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen
Login


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine