http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Châteauneuf du Pape Rouge, Cuvee ExceptionnelleA.H. Riise X.O. 6-20 Year Reserve Rum

Mouton Cadet Rouge
Forstør billede


Mouton Cadet Rouge

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 13150

Baron Philippe de Rothschild

Mouton Cadet Rouge

Mouton Cadet er det største og mest succesfulde brand i Bordeaux, opkaldt efter Chateau Mouton Rothschild og blandt verdens største vinbrands.

BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD (MOUTON)
Familien stammer fra Frankfurt i Tyskland, hvor Mayer Amschel Rothschild (1744-1812) drev sin bank og vekseller forretning. Han fik fem sønner, hvor hver søn symboliseres ved en pil i Baron Philippe de Rothschild – logoet. Den tredje søn NATHAN ROTHSCHILD (1777-1836) blev sendt til London, og det var hans søn Nathaniel (1812-1870) som erhvervede Chateau Brane-Mouton i 1853. Nathaniel omdøbte slottet til Chateau Mouton Rothschild som det stadig hedder den dag i dag. Mouton – betyder på gammelt fransk – lille bakke eller forhøjning. Ch. Brane-Mouton lå på en sådan, men Nathaniel beholdt ”Mouton” i navnet bevidst, fordi han var født i vædderens tegn, hvilket siden er blevet et symbol for slottet.

Mouton Cadet så dagens lys i 1930, da årgang 1930 og de følgende to høstår var meget ringe, hvilket betød at Rothschild ikke mente vinen ville være værdig til Chateau Mouton-Rothschild navnet. Man valgte i stedet at kalde vinen Mouton Cadet. “Cadet” henviser til ordet ”kadet” som den yngste søn i familien – eller nyeste skud på stammen. Successen blev enorm, og vinen er fortsat værdsat og elsket verden over.

Mouton Cadet produceres af druer, som enten er fra egne vinmarker eller som købes hos faste drueproducenter, man har langtidsaftaler med. Vinene vinificeres og tappes på Baron Phillipe de Rothschild i Saint-Laurent-Medoc, som er et af de mest moderne i Frankrig. I dag producerer firmaet årligt over 15 millioner flasker vin på verdensplan.

Vinen er produceret på de tre mest klassiske blå druer i Bordeaux. Merlot, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc. Farven er dybrød og utrolig flot. Duften byder på brombær, solbær, cigarkasse, chokolade og en smule anis. Smagen er intens, frugtig og yderst behagelig. Stilen er imødekommende og behagelig. Velegnede retter kunne være Culotte, okse- eller svinefilet med rodfrugter og en demi glace.

Land: Frankrig
Område: Bordeaux regionen
Ejer: Baron Philippe de Rotschild
Årgang: 2013
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Jordbund: Kalksten, ler, sand
Druesammensætning: 65% Merlot, 20% Cabernet Sauvignon, 15% Cabernet Franc
Lagring: 6-10 måneder på franske fade
Alkohol: 12,5 %
Anbefalet serveringstemp.: 18-19ºC

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen
Login


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine