http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Carta Vieja MerlotMenicucci Ginesia Cerasuolo d'Abruzzo Rosé

Baron Carl Saint Emilion
Forstør billede


Baron Carl Saint Emilion

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 14160

Baron Philippe de Rothschild

Baron Carl, Saint-Emilion

BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD (MOUTON):
Familien stammer fra Frankfurt i Tyskland, hvor Mayer Amschel Rothschild (1744-1812) drev sin bank og vekseller forretning. Han fik fem sønner, hvor hver søn symboliseres ved en pil i Baron Philippe de Rothschild-logoet. Den ældste søn Amschel Rothschild (1773-1855) blev i Frankfurt og drev firmaet videre. Søn nummer to Salomon (1774-1855) blev sendt til Wien for at åbne filial af faderens forretning. Den tredje søn NATHAN ROTHSCHILD (1777-1836) blev med samme formål sendt til London, og det var hans søn Nathaniel (1812-1870) som erhvervede Chateau Brane-Mouton i 1853. Nathaniel omdøbte slottet til Chateau Mouton Rothschild som det stadig hedder den dag i dag. Nathaniel er således grundlægger af BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD (MOUTON). Mouton – betyder på gammelt fransk – lille bakke eller forhøjning. Ch. Brane-Mouton lå på en sådan, men Nathaniel beholdt ”Mouton” i navnet bevidst, fordi han var født i vædderens tegn, hvilket siden er blevet et symbol for slottet. Den fjerde søn – Carl (1788-1856) blev sendt til Napoli og den femte og sidste søn James (1792-1868) endte i Paris, hvorfra han kun 3 måneder før sin død i 1868 køber nabo vinslottet Chateau Lafite, og omdøbte det til Chateau Lafite Rothschild. Ch. Mouton Rothschild er stadigt familieejet, og ejes i dag af søskende Camille, Philippe og Julien Rothschild.

Denne Saint-Emilion indgår i en topserie af kvalitetsvine fra Baron Philippe de Rothschild. Det siger sig selv at et vinhus med det navn og prestige ikke vil opkalde en vin efter den afdøde Baron Henri de Rothschild (1872-1946), uden at kvaliteten er helt i top. Carl var én af grundlæggeren Mayer Amschel Rothschilds 5 sønner. Carl blev sendt til Napoli af sin far for at etablere bankforretning her, hvilket også lykkedes, men da hans børn var barnløse stoppede den del af slægten her.

TERROIR:
Jorden i Saint-Emilion er bedst for Merlot, hvorfor denne drue også har overvægt her.

OPRINDELSE:
I Saint-Emilion ligger lige øst for byen Bordeaux, her har Baron Philippe de Rothschild udvalgt de områder med de bedste jord og klima til netop denne Saint-Emilion vin.

VINFREMSTILLING:
For at opnå en meget aromatisk og udtryksfuld vin, plukkes druerne først når de er fuld modne. Vinene fra hver parcel bliver vinificeret separat før den endelige blanding. Den malolaktisk fermentering udføres derefter for at blødgøre vinen (omdanner æblesyre til mælkesyre) før den endelige blanding. Hvert af disse væsentlige skridt er med til at bevare dybde og fylde i vinen.

MODNING:
Saint-Emilion, Baron Carl sammenstikkes på vores Saint-Laurent-Médoc vingård og modner derefter i seks måneder, delvist i egefade, hvoraf to tredjedele kommer fra egne slotte. Omstikkes hver tredje måned og aftappes i sit andet år, og herefter flaskelagret i en periode, inden den frigives til salg.

Vinen viser sig som værende stor, blød og fyldig, grundet tilstedeværelsen af 80% Merlot.

Farven er intens lilla og duften byder på moden frugt, lige fra kirsebær, jordbær og blåbær. Vinen er kompleks, med noter fra fadet og et hint af kaffe og vanilje. Den fremstår som en kraftig vin med stadig fin elegance.

Mad parring hertil – Steaks, kalvefilet, svampe og provencialske urter.

Land: Frankrig
Område: Saint Emilion
Ejer: Baron Philippe de Rothschild
Årgang: 2012
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Jordbund: Ler, kalksten, sand og flintesten
Vinstokke: Op til 70 år gamle
Druesammensætning: 80 % Merlot, 15 % Cabernet Sauvignon, 5 % Cabernet Franc,
Høst: Sept./ Okt.
Lagring: 6 måneders lagring på egetræsfade
Alkohol: 13 %
Anbefalet serveringstemp.: 18-19ºC

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen
Login


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

05.07.2010 - Udvalgt Bordeaux

Specielt udvalgt fra Bordeaux

Chateau de Macard, Bordeaux Superieur er blandt 55 udvalgte vine til vinguiden ”Bordeaux - Kvalitet for Alle 2010"

Château de Macard, Bordeaux Supérieur, fremstår med en intens rubinrød farve, smagen er fyldig med god struktur og modne tanniner, afsluttet af den krydrede frugtrige bouquet.

Se hele beskrivelsen her