http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Gajol Special Edition Rød 1,0 ltr.Johnnie Walker Red

Cépages Pays d´Oc Cabernet Sauvignon
Forstør billede


Cépages Pays d´Oc Cabernet Sauvignon

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 11120

Baron Philippe de Rothschild

Cépages Pays d´Oc Cabernet sauvignon

BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD (MOUTON)
Familien stammer fra Frankfurt i Tyskland, hvor Mayer Amschel Rothschild (1744-1812) drev sin bank og vekseller forretning. Han fik fem sønner, hvor hver søn symboliseres ved en pil i Baron Philippe de Rothschild – logoet. Den tredje søn NATHAN ROTHSCHILD (1777-1836) blev sendt til London, og det var hans søn Nathaniel (1812-1870) som erhvervede Chateau Brane-Mouton i 1853. Nathaniel omdøbte slottet til Chateau Mouton Rothschild som det stadig hedder den dag i dag. Mouton – betyder på gammelt fransk – lille bakke eller forhøjning. Ch. Brane-Mouton lå på en sådan, men Nathaniel beholdt ”Mouton” i navnet bevidst, fordi han var født i vædderens tegn, hvilket siden er blevet et symbol for slottet.

OPRINDELSE:
I den sydlige del af Frankrig, i hjertet af Languedoc-Roussillon, har Baron Philippe de Rothschild valgt områderne med de bedste jord og klima forhold til dyrkning af Cabernet Sauvignon. I regionen omkring Limoux i særdeleshed, hvor et kludetæppe af mikro-terroirs, gør det muligt at vælge den højeste kvalitet af parceller fra vores partners vinmarker. Hele året rundt overvåges hver parcel individuelt af vinkonsulenter fra Baron Philippe de Rothschild.

TERROIR:
Baron Philippe de Rothschild har valgt ”middelhavs terroir” der kombinerer gruset jord og sandsten med et varmt klima kølet af havbrise, hvilket begunstiger en hurtig stigning i sukkerindholdet i Cabernet Sauvignon druerne.

VINFREMSTILLING:
For at opnå en meget aromatiske og udtryksfulde vine, plukkes druerne først når de er fuld modenhed. Vinene fra hver parcel bliver verificeret separat før den endelige blanding. Druerne udblødes før fermentering for at udtrække frisk frugtsmag. Efter alkoholgæring, ved kontrolleret temperatur, sker post-fermentering for at optimere ekstraktion af farve og garvesyre. Den malolaktisk fermentering udføres derefter for at blødgøre vinen (omdanner æblesyre til mælkesyre) før den endelige blanding. Hvert af disse væsentlige skridt er med til at bevare friskhed og frugtsmag i vinen.

MODNING:
Vinene er modnet i fade uden eksponering for luft og aftappet på vores Saint-Laurent-Médoc vingård for at bevare al vinens friskhed og frugt.

ETIKETTEN:
Motivet illustrerer en vinstok, og er kraftigt inspireret af motivet på Chateau Mouton Rothschild etiketten årgang 1962, som den chilenske kunstner Roberto Matta dekorerede.

Smagen er kraftig. Tanninerne er lange og modne. Vinen velafrundet og karakteristisk i sin fremtræden. Frugten dominerer med smag af solbær, sorte kirsebær og modne blommer.

Parring af mad til vinen – grillede kødretter, charcuteri eller ost.

Land: Frankrig
Område: Langedoc-Roussilion
Ejer: Baron Philippe de Rothschild
Årgang: 2014
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Jordbund: Grus
Druesammensætning: 100 % Cabernet Sauvignon
Høst: Sept. / Okt.
Gæring: Maceration inden fermentation, herefter malolaktisk gæring
Alkohol: 13 %
Anbefalet serveringstemp.: 18-19ºC

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosévin

RosévinLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

 

15.09.2014 Medaljer til Boschendal

Dobbelt guldmedalje til Boschendal

Både Boschendal Lanoy og Boschendal Larone vandt guldmedalje ved den seneste MUNDUS VINI smagning i Tyskland

Se vinbeskrivelser her:
Boschendal Lanoy
Boshchendal Larone