http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Feudo Principi di Butera, DeliellaGrey Goose Vodka

Cépages Pays d´Oc Chardonnay
Forstør billede


Cépages Pays d´Oc Chardonnay

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 49120

Baron Philippe de Rothschild

Cépages Pays d´Oc Chardonnay

BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD (MOUTON)
Familien stammer fra Frankfurt i Tyskland, hvor Mayer Amschel Rothschild (1744-1812) drev sin bank og vekseller forretning. Han fik fem sønner, hvor hver søn symboliseres ved en pil i Baron Philippe de Rothschild – logoet. Den tredje søn NATHAN ROTHSCHILD (1777-1836) blev sendt til London, og det var hans søn Nathaniel (1812-1870) som erhvervede Chateau Brane-Mouton i 1853. Nathaniel omdøbte slottet til Chateau Mouton Rothschild som det stadig hedder den dag i dag. Mouton – betyder på gammelt fransk – lille bakke eller forhøjning. Ch. Brane-Mouton lå på en sådan, men Nathaniel beholdt ”Mouton” i navnet bevidst, fordi han var født i vædderens tegn, hvilket siden er blevet et symbol for slottet.

OPRINDELSE:
I den sydlige del af Frankrig, i hjertet af Languedoc-Roussillon, har Baron Philippe de Rothschild valgt områderne med de bedste jord og klima forhold til dyrkning af Chardonnay. I regionen omkring Limoux i særdeleshed, hvor et kludetæppe af mikro-terroirs, gør det muligt at vælge den højeste kvalitet af parceller fra vores partners vinmarker. Hele året rundt overvåges hver parcel individuelt af vinkonsulenter fra Baron Philippe de Rothschild.

TERROIR:
Chardonnay er en blanding af vine fra to ”terroirs” med ekstraordinære kvaliteter. ”Upper Valley terroir”, med primært ler og kalksten jord, har et køligt klima, grundet sin højde over havet. Det bringer friskhed og mineralitet til Chardonnay. Det ”Oceaniske terroir”, med sin dybe, overvejende sandstens jord og et fugtigt klima vekslende med varme perioder, bringer rundhed og fylde.

VINFREMSTILLING:
For at opnå en meget aromatisk og udtryksfuld vin, plukkes druerne først når de er fuldt modne. Vinene fra hver parcel bliver verificeret separat før den endelige blanding. Druerne udblødes før fermentering for at udtrække frisk frugtsmag. Herefter alkoholgæring, ved kontrolleret temperatur på max 18°C for at bevare friskheden og frugten i vinen.

MODNING:
Vinene er modnet i fade uden eksponering for luft og aftappet på vores Saint-Laurent-Médoc vingård for at bevare al vinens friskhed og frugt.

ETIKETTEN:
Motivet illustrerer en vinstok, og er kraftigt inspireret af motivet på Chateau Mouton Rothschild etiketten årgang 1962, som den chilenske kunstner Roberto Matta dekorerede.

Kompromisløs gyldengul hvidvin, med aromaer af abrikos, hvid pære og ananas. Smagen er delikat, frugtig og fyldig med fin elegance. Vinen er mineralsk og feminin.

Hertil anbefales retter såsom muslinger/skaldyr, grøntsagslasagne eller indbagte fiskeretter.

Land: Frankrig
Område: Langedoc- Roussilion
Ejer: Baron Philippe de Rothschild
Årgang: 2014
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Jordbund: Ler, kalksten og sand
Druesammensætning: 100 % Chardonnay
Høst: September
Gæring: 18 gr. fermentering
Alkohol: 12,5%
Anbefalet serveringstemp.: 10-11ºC

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosévin

RosévinLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

06.12.2010 Australsk topvin

TOPVIN: Willunga 100 Grenache

2010 har været et særdeles positivt år for Willunga 100 Grenache. Vinen er blevet rosende omtalt flere gange af bl.a Oz Clarke, Jancis Robinson og The Wine Gang UK. Senest har Janice Robinson nævnt Willunga 100 Grenache i Financial Times i "Jancis Robinson’s top 100 red wines", og Olly Smith gav en fremragende anmeldese i The Mail on Sunday, Live Magazine

Se hele beskrivelsen her