http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Marama Spiced Fijian RumLagavulin Malt Whisky 16 år

Cépages Pays d´Oc Sauvignon Blanc
Forstør billede


Cépages Pays d´Oc Sauvignon Blanc

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 49130

Baron Philippe de Rothschild

Cépages Pays d´Oc Sauvignon Blanc

BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD (MOUTON)
Familien stammer fra Frankfurt i Tyskland, hvor Mayer Amschel Rothschild (1744-1812) drev sin bank og vekseller forretning. Han fik fem sønner, hvor hver søn symboliseres ved en pil i Baron Philippe de Rothschild – logoet. Den tredje søn NATHAN ROTHSCHILD (1777-1836) blev sendt til London, og det var hans søn Nathaniel (1812-1870) som erhvervede Chateau Brane-Mouton i 1853. Nathaniel omdøbte slottet til Chateau Mouton Rothschild som det stadig hedder den dag i dag. Mouton – betyder på gammelt fransk – lille bakke eller forhøjning. Ch. Brane-Mouton lå på en sådan, men Nathaniel beholdt ”Mouton” i navnet bevidst, fordi han var født i vædderens tegn, hvilket siden er blevet et symbol for slottet.

OPRINDELSE:
I den sydlige del af Frankrig, i hjertet af Languedoc-Roussillon, har Baron Philippe de Rothschild valgt områderne med de bedste jord og klima forhold til dyrkning af Sauvignon Blanc. I regionen omkring Limoux i særdeleshed, hvor et kludetæppe af mikro-terroirs, gør det muligt at vælge den højeste kvalitet af parceller fra vores partners vinmarker. Hele året rundt overvåges hver parcel individuelt af vinkonsulenter fra Baron Philippe de Rothschild.

TERROIR:
Sauvignon Blanc er en blanding af vine fra to ”terroirs” med ekstraordinære kvaliteter. ”Upper Valley terroir”, med primært ler og kalksten jord, har et køligt klima, grundet sin højde over havet. Det bringer friskhed og mineralitet til Sauvignon Blanc. Det ”Oceaniske terroir”, med sin dybe, overvejende sandstens jord og et fugtigt klima vekslende med varme perioder, bringer rundhed og fylde.

VINFREMSTILLING:
For at opnå en meget aromatisk og udtryksfuld vin, plukkes druerne først når de er fuldt modne. Vinene fra hver parcel bliver verificeret separat før den endelige blanding. Druerne udblødes før fermentering for at udtrække frisk frugtsmag. Herefter alkoholgæring, ved kontrolleret temperatur på max 18°C for at bevare friskheden og frugten i vinen.

MODNING:
Vinene er modnet i fade uden eksponering for luft og aftappet på vores Saint-Laurent-Médoc vingård for at bevare al vinens friskhed og frugt.

ETIKETTEN:
Motivet illustrerer en vinstok, og er kraftigt inspireret af motivet på Chateau Mouton Rothschild etiketten årgang 1962, som den chilenske kunstner Roberto Matta dekorerede.

Lys gul hvidvin med grønligt skær. Frisk og crispy, med strejf af citrus og grønne noter i duften. Smagen er tør. Grønne æbler, stikkelsbær, citrus og lemon kan forekomme.

Vinen bør nydes i selskab med et dejligt måltid, som evt. kunne bestå af grillet saltvandsfisk, skaldyr, gedeost eller fjerkræsretter.

Land: Frankrig
Område: Langedoc-Roussilion
Ejer: Baron Philippe de Rothschild
Årgang: 2014
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Skruelåg
Jordbund: Ler og sand
Druesammensætning: 100% Sauvignon Blanc
Høst: September
Gæring: Fermentering ved 16ºC
Alkohol: 12,5%
Anbefalet serveringstemp.: 10-11ºC

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosévin

RosévinLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

26.03.2013 GuldMedalje til Carta Vieja

Guldmedalje til Carta Vieja Chardonnay Prestige

872 vine fra 42 lande var tilmeldt den internationale konkurrence blandt verdens bedste Chardonnayvine "Chardonnay du Monde" 2013. Som den eneste vin fra Chile fik Carta Vieja Chardonnay Prestige en guldmedalje!

Se hele beskrivelsen her