http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Vina Herminia CrianzaGrappa Nardelli

Baronne Pauline Sauternes
Forstør billede


Baronne Pauline Sauternes

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 34150

Baron Philippe de Rothschild

Baronne Pauline Sauternes

Frankrig

BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD (MOUTON):
Familien stammer fra Frankfurt i Tyskland, hvor Mayer Amschel Rothschild (1744-1812) drev sin bank og vekseller forretning. Han fik fem sønner, hvor hver søn symboliseres ved en pil i Baron Philippe de Rothschild-logoet. Den ældste søn Amschel Rothschild (1773-1855) blev i Frankfurt og drev firmaet videre. Søn nummer to Salomon (1774-1855) blev sendt til Wien for at åbne filial af faderens forretning. Den tredje søn NATHAN ROTHSCHILD (1777-1836) blev med samme formål sendt til London, og det var hans søn Nathaniel (1812-1870) som erhvervede Chateau Brane-Mouton i 1853. Nathaniel omdøbte slottet til Chateau Mouton Rothschild som det stadig hedder den dag i dag. Nathaniel er således grundlægger af BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD (MOUTON). Mouton – betyder på gammelt fransk – lille bakke eller forhøjning. Ch. Brane-Mouton lå på en sådan, men Nathaniel beholdt ”Mouton” i navnet bevidst, fordi han var født i vædderens tegn, hvilket siden er blevet et symbol for slottet. Den fjerde søn – Carl (1788-1856) blev sendt til Napoli og den femte og sidste søn James (1792-1868) endte i Paris, hvorfra han kun 3 måneder før sin død i 1868 køber nabo vinslottet Chateau Lafite, og omdøbte det til Chateau Lafite Rothschild. Ch. Mouton Rothschild er stadigt familieejet, og ejes i dag af søskende Camille, Philippe og Julien Rothschild.

Denne Sauternes indgår i en topserie af kvalitetsvine fra Baron Philippe de Rothschild – måske bedre kendt for Chateau Mouton Rothschild. Da dette verdensberømte 1. Cru Pauilliac slot også indgår i vinhusets porte folio. Det siger sig selv at et vinhus med det navn og prestige ikke vil opkalde en vin efter den afdøde Baronesse Pauline de Rothschild (1908 – 1976), uden kvaliteten er helt i top.

TERROIR:
I efteråret genererer floden Ciron en formiddags tåge, der fremmer udviklingen af botrytis cinerea. Svampen der producerer den berømte og uundværlige ”ædle råddenskab”, trækker vandet udaf druerne og på naturlig vis koncentrerer deres smag og sukkerindhold. Varme og solrige eftermiddage giver temperaturforskellene, som er lige så nødvendige for at sikre, at druerne når fuld modenhed.

VINFREMSTILLING:
Kun de bedste druer ender som Sauternes Baronne Pauline. Druer angrebet af ædelt råd og med højt indholdaf sukker, høstes med håndkraft, når de opnår den rette grad af over-modenhed. Høsten foregår af flere omgange. Druerne presses langsomt og forsigtigt, mosten bundfældes og alkoholgæring begynder. Det varer et par dage, slutter naturligt før alt sukkeret er blevet omdannet til alkohol. Det giver vinen et højt niveau af restsukker og den unikke smag, som er så karakteristisk for Sauternes vine.

MODNING:
Vinen produceres kun i begrænsede mængder, og modnes på vingården i egetræsfade i seks måneder. Sauternes Baronne Pauline er produceret på Semillon (90%), hvilket giver rundhed og raffinement, og Sauvignon Blanc (10%), hvilket bringer friske, frugtrige blomster aromaer og smag.

Baronne Pauline Sauternes er lys gylden, har en harmonisk aroma af kandiseret frugt, honning og krydderier, strejf af eg og noget bivoks.

Vinen er meget elegant, blød og fuld af vidunderlig længde.

Parring med mad - Fois gras (Klassiker!), fine blåskimmeloste, desserter lavet med slik.

Land: Frankrig
Område: Sauternes
Ejer: Baron Philippe de Rothschild
Årgang: 2010
Type: Sauternes, dessertvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Jordbund: Ler og sand
Druesammensætning: 90% Semillion, 10% Sauvignon Blanc
Dyrkningsmetode: Druer med ædelt råd håndplukkes. (Botrytis cinerea)
Høst: September/ oktober
Lagring: 6 måneders fadlagring
Lagringspotentiale: 5-7 år
Alkohol: 13,5 %
Anbefalet serveringstemp.: 10-11°C

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen
Login


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

09.12.2011 Guldmedalje og trofæ til Alsace

Guldmedalje og Trofæ til Doppf au Moulin

Dopff au Moulin Gewurtztraminer Grand Cru Brand de Turckheim har fået både Guldmedalje og Trofæet "International Gewurtztraminer Trophy" ved International Wine Challenge 2011

Se hele beskrivelsen her

Se medaljerne hos IWC her