http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Hesketh, Coonawarra, Cab.SauvignonMonin Sirup Lime Juice Cordial

Chateau Coutet, Premier Cru Classé Sauternes
Forstør billede


Chateau Coutet, Premier Cru Classé Sauternes

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 34160

90 Point - Robert Parker, The Wine Advocate, april 2000

Ch. Coutet, 1. Cru Classé Sauternes

AOC Sauternes-Barsac, 1997, Frankrig

Slottet:
Er oprindelig en engelsk fæstning bygget i det 13. århundrede, dette citadel med sit firkantede tårn, er et typisk design for datidens militære konstruktioner. Slottet blev vinproducerende i 1643. Tidligere ejet af Lur-Saluces familien, hvor ejendommen var hjemsted for Chateau d ’Yquem´s hestestald. I slutningen af det 19. århundrede bygges den 110-meter lange kælder (den længste i appellationen). Det runde tårn i ejendommens nordlige fløj, er Château Coutet´s vartegn. Det blev oprindeligt bygget til at avle duer og påfugle for regionens herremænd.

Terroir:
Château Coutet dækker et vinareal på 38,5 ha, hvor der er plantet 7.500 vinstokke pr hektar. De beplantede druesorter er: 75 % Semillon, 23 % Sauvignon Blanc og 2 % Muscat. Vinstokkens dybe rødder udtrækker elementer fra dette særlige terroir, som giver druerne friskhed, rigdom og styrke. Deraf også slottes navn ”Coutet,” afledt af Gascon ordet for kniv, som også betegner den friske, livlige og sprøde smag, som er vinens signatur. I den unge vin, smages generøse noter af hvide blomster, citrus frugt, honning og vanilje. Ligesom ingefær og ananas også er meget typiske aromaer i en ung Château Coutet. Tiden bringer dybere og varmere toner, hvor krydderier kombineres med eksotisk nektar og kandiserede frugter. Alder øger også harmonien i den ristede Botrytis karakter og dens forskellige aromaer, som giver Château Coutet en delikat og unik bouquet, der er helt uovertruffen.

Smagsnoter for årgang 1997:
Vinen har en dejlig mahogni farve, med et strejf af orange. Duften udvikler noter af tørrede frugter, appelsin, kinesisk sort te, ananas, og krydret eg, hvilket giver vinen en vis originalitet. Ved iltning bringes et par friskere - og mere klassiske - noter frem, såsom citrusfrugter blandet med bivoks. I smagen fornemmer man, tørrede frugter (kandiseret abrikos), samt et strejf af krydderier. Eftersmagen er meget lang, og giver et behageligt, krydret aromatisk indtryk.

Land: Frankrig
Område: AOC Sauternes-Barsac  
Ejer: Baron Philippe de Rothschild
Årgang: 1997
Type: Hvid dessertvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Jordbund: Ler oven på en kalkstensundergrund
Vinstokke: Gennemsnitsalder på 38 år.
Vinhøst: Fra 1. sept. til 6. nov., hvor vinstokkene høstes 8 gange med hænderne, for at udvælge de rigtige klaser, som er angrebet af ”den ædle råddenskab” - Botrytis Cinerea
Høstudbytte: ca. 9 hl/ha
Druesammensætning: 75 % Semilion, 20 % Sauvignon Blanc, 5 % Muscat
Fadlagring: 18 måneder i franske egetræsfade, 70 til 100% nye
Lagringspotentiale: op til 25 år under perfekte forhold.
Slotsaftappet: Maj 1999
Alkohol: 13 %
Anbefalet serveringstemp.: 10-12°C

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen
Login


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

06.12.2010 Australsk topvin

TOPVIN: Willunga 100 Grenache

2010 har været et særdeles positivt år for Willunga 100 Grenache. Vinen er blevet rosende omtalt flere gange af bl.a Oz Clarke, Jancis Robinson og The Wine Gang UK. Senest har Janice Robinson nævnt Willunga 100 Grenache i Financial Times i "Jancis Robinson’s top 100 red wines", og Olly Smith gav en fremragende anmeldese i The Mail on Sunday, Live Magazine

Se hele beskrivelsen her