http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Ogier Rasteau AOC, HéliantheMonin Sirup Rørsukker flydene

Chartreuse de Coutet, Sauternes
Forstør billede


Chartreuse de Coutet, Sauternes

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 34180

Chartreuse de Coutet, Sauternes

AOC Sauternes-Barsac 2011, Frankrig

Slottet:
Er oprindelig en engelsk fæstning bygget i det 13. århundrede, dette citadel med sit firkantede tårn, er et typisk design for datidens militære konstruktioner. Slottet blev vinproducerende i 1643. Tidligere ejet af Lur-Saluces familien, hvor ejendommen var hjemsted for Chateau d ’Yquem´s hestestald. I slutningen af det 19. århundrede bygges den 110-meter lange kælder (den længste i appellationen). Det runde tårn i ejendommens nordlige fløj, er Château Coutet´s vartegn. Det blev oprindeligt bygget til at avle duer og påfugle for regionens herremænd.

Terroir:
Château Coutet dækker et vinareal på 38,5 ha, hvor der er plantet 7.500 vinstokke pr hektar. De beplantede druesorter er: 75 % Semillon, 23 % Sauvignon Blanc og 2 % Muscat. Vinstokkens dybe rødder udtrækker elementer fra dette særlige terroir, som giver druerne friskhed, rigdom og styrke. Deraf også slottes navn ”Coutet,” afledt af Gascon ordet for kniv, som også betegner den friske, livlige og sprøde smag, som er vinens signatur.

Smagsnoter for årgang 2011:
Siden 1977 har Château Coutet produceret sin anden vin under navnet, La Chartreuse de Coutet, en AOC Sauternes. Duften er præget af antydninger af honning, mandel, citrus, eksotiske frugter, såvel som meget moden, blød abrikos, med nogle blomster noter af akacie. Smagen af vinen er druesød, rund og åleglat.

Land: Frankrig
Område: AOC Sauternes-Barsac  
Ejer: Baron Philippe de Rothschild
Årgang: 2011
Type: Hvid dessertvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Jordbund: Ler oven på en kalkstensundergrund
Vinstokke: Gennemsnitsalder på 38 år.
Vinhøst: Fra 14. sept. til 3. okt., hvor vinstokkene høstes 4 gange med hænderne, for at udvælge de rigtige klaser, som er angrebet af ”den ædle råddenskab” – Botrytis Cinerea.
Druesammensætning: 75 % Semilion, 23 % Sauvignon Blanc, 2 % Muscat
Fadlagring: 18 måneder i franske egetræsfade, hvoraf 30-50% er nye
Lagringspotentiale: op til 15 år under perfekte forhold.
Alkohol: 13 %
Anbefalet serveringstemp.: 10-12°C

pdf-icon




Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen




Login






Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

09.12.2011 Guldmedalje og trofæ til Alsace

Guldmedalje og Trofæ til Doppf au Moulin

Dopff au Moulin Gewurtztraminer Grand Cru Brand de Turckheim har fået både Guldmedalje og Trofæet "International Gewurtztraminer Trophy" ved International Wine Challenge 2011

Se hele beskrivelsen her

Se medaljerne hos IWC her