Produkter

Biscardo Ripasso Superiore DOC

25730
Eksotisk mad
Eksotisk mad
Fjerkræ
Fjerkræ
Kalv
Kalv
Oksekød
Oksekød
Svinekød
Svinekød

Skala

fyldig
kraftig
let
medium
sød
tør

Beskrivelse

Biscardo

Valpolicella Superiore Ripasso

Farven er intens rubinrød. Karakteristisk vinøs bouquet med en delikat duft, der minder om mandel. Smagen er fløjlsagtig med en let tør, behagelig og velafbalanceret krop. Serveringstemperatur: 16°-18° C. Specielt velegnet til hovedretter, vildt, rødt kød og moden ost.

Corvina-, Molinara- og Rondinella-druer danner grundlaget for produktionen af de store vine fra Verona, såsom Valpolicella, Ripasso og Amarone, der har opnået stor international succes.

Vinmarkerne ligger på bakkerne omkring de små byer ved Verona i omkring 150 til 250 meters højde over havet.

Druerne bliver stadig håndplukket og lagt i trækasser, og dette sker normalt ved daggry eller sent om aftenen for at undgå den intense varme, druerne udsættes for i løbet af dagen. De druer, der plukkes i løbet af de kølige timer, er intakte, og derfor gærer skallerne ikke under transporten.

I januar og februar hældes vinen igen over de ædle Amarone-skaller. På den måde bliver vinstrukturen stærkere samt rig på komplekse duftstoffer og tanniner. Derefter modnes den på egetræsfade i 12 måneder med en let raffinering i barriques.

Jorden til dyrkning af Valpolicella Ripasso kan generelt beskrives som enten brun eller rød jord på aflejringer eller på lermuld med sten fra kridttiden, kompakt rød jord på basalt eller kompakt rød jord på eocænkalksten.

Hver dal giver forskellige forhold, selvom der altid er en høj kalk koncentration med mange sten i den første halve meter af jorden. Høstnings-, vinifikations- og modningsprocessen finder sted i det typiske produktionsområde.

 

Information

Land
Italien
Region
Veneto
Distrikt
Valpolicella
Årgang
2017
Alc %
14,0
Lukning
Korkprop
Størrelse
75 cl
Antal pr. kolli
6
Druetype
- Corvina
- Croatina
- Rondinella
Anvendelse
- Eksotisk mad
- Fjerkræ
- Kalv
- Oksekød
- Svinekød
Drueandel
- Corvina 70%
- Croatina 10%
- Rondinella 20%
Lagring
6 måneders fadlagring
Potentiale
- 4-8 år
- Drikkeklar
Skala rødvin
Medium
Download som PDF