Produkter

Boschendal Elgin Pinot Noir

26660
Fisk, fed
Fisk, fed
Fjerkræ
Fjerkræ
Ost, mild
Ost, mild

Skala

fyldig
kraftig
let
medium
sød
tør

Beskrivelse

Smagsnoter
Farve: Klar rubinrød farve med et ungdommeligt strejf af jordbær.
Næse: en livlig blanding af hindbær, tranebær og røde kirsebær med et diskret strejf af ristede nødder.
Gane: en komplekst struktureret vin med et forfinet førstehåndsindtryk, der åbner sig op med en afbalanceret koncentration af vilde bær og krydret egetræ. Smagen vokser i kompleksitet og fylde og afsluttes med en lang finish med en elegant tekstur.
 

Vinmarker
Denne Pinot Noir stammer fra nogle af de højest beliggende vinmarker i Elgin-dalen, som plejes meget omhyggeligt for at fremelske en karakter, hvor druesortens klassiske egenskaber er i harmoni med det lokale terroir.

De forskelligartede jordbundstyper omfatter tung rød lerjord, Table Mountain-sandsten, Bokkeveld-skifer, Tukulu og siliciumkvarts med et underliggende lag af kaolinler.

Det køligere klima sikrer en lang og langsom modningsperiode, som skaber en Pinot Noir af fremragende kvalitet med en afbalanceret modenhed og en god farve- og smagskoncentration.

Det gennemsnitlige udbytte er fire til seks ton pr. hektar, og druerne håndplukkes i små portioner for at sikre, at de forbliver hele og bevarer deres kvalitet. Klaserne sorteres på vingården.

Vinifikation
​Druerne sorteres ved ankomsten til vinkælderen for at sikre, at kun de bedste druer anvendes. Druerne presses og gennemgår to dages kold maceration med skaller. Herefter igangsættes en gæring med vildgær. De pressede druer podes med en udvalgt Pinot Noir-gærstamme for at fuldende den alkoholiske gæring, som sker i små portioner, nogle af dem i åbne 500-liters-kar.

Drueskallerne presses forsigtigt ned i mosten med håndkraft. Når gæringen er færdig, får mosten lov til at løbe fra på naturlig vis natten over – der anvendes ikke mekanisk presning.

Vinen overføres nu til udvalgte franske egetræsfade, hvor den malolaktiske gæring sker.

Vinen fadlagres i 12 måneder. Ved den endelige sammenstikning anvendes følgende blanding: 15 % fra førstegangsfyldte, 30 % fra andengangsfyldte, 40 % fra tredjegangsfyldte og 15 % fra fjerdegangsfyldte franske egetræsfade.

 

Lagringspotentiale
Har allerede god drikkekvalitet, men har potentiale til at udvikle sig til en mere helstøbt og interessant vin i op til 10 år fra fremstillingsåret.
 

 

 

Information

Producent
Land
Sydafrika
Region
Groot drakesten
Årgang
2017
Alc %
13,0
Lukning
Korkprop
Størrelse
75 cl
Antal pr. kolli
6
Druetype
- Pinot Noir
Anvendelse
- Fisk, fed
- Fjerkræ
- Ost, mild
Drueandel
- Pinot Noir 100%
Lagring
12 måneders fadlagring
Potentiale
- 4-8 år
- Drikkeklar
Skala rødvin
Medium
Download som PDF