http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Willunga 100 ViognierCarta Vieja Sauvignon Blanc

Boschendal 1685 Chardonnay
Forstør billede


Boschendal 1685 Chardonnay

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 42610

SØLVMEDALJE Mundusvini 2012
GULDMEDALJE Concours Mondial Bruxelles 2010
GULDMEDALJE Veritas Awards 2010

 mundusvini_silverConcours_Mondial_2010_Gold veritas

Boschendal 1685

Chardonnay

Boschendal har vundet medalje igen! Først kom guldmedaljen ved Mondial Awards i Bruxelles, efterfulgt af en guldmedalje ved Sydafrikas prestigefyldte Veritas Awards 2010. Seneste medalje er ved Mundusvini 2012, hvor Boschendal 1685 Chardonnay fik sølvmedalje.

Boschendals hvidvins-winemaker, Lizelle Gerber har en naturlig kærlighed til Chardonnay og behandler denne druesort med særlig omhu helt fra druerne hænger på vinstokkene, til vinen lagres på fade, og endelig i flasken. Lizelle har en behændig evne til at levere vine med endeløse finesser,  kraftfulde og overbevisende citrusfrugter og mineraler afbalanceret af velintegreret eg.

Druerne kommer fra en 17 år gammel vinmark, der ikke bliver kunstvandet. Udbyttet er meget lille, kun ca. 3.000 kg pr. ha. Vinmarken ligger ideelt på den kølige østside af Simonsberg i en stor højde.

Denne kraftige vin har en stor aroma og bouquet, der kombinerer citron, kanel, muskat med en frisk citrus og en rig tropisk frugt i smagen. Meget velafbalanceret, blød med smøragtig karakter, der stammer fra egetræsfadlagringen, fuldender smagen med stor rundhed. Ideel sammen med fisk og skaldyr, fjerkræ og bløde oste. Også god sammen med kraftige, flødesaucer.

Land: Sydafrika
Område: Coastal region: Stellenbosch, Bottelary og Somerset West
Ejer: Boschendal
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Jordbund: Veldrænet jord
Vinstokke: 17 år gamle
Druesammensætning: 100 % Chardonnay
Dyrkningsmetode: De yderste skud på vinstokkene til blev beskåret fra starten af juli frem til slutningen af september, således at der kun var to til tre drueklaser pr. gren.
Høst: 2 uger før høsten, fjernes bladene mellem klaserne for at øge luftgennemstrømningen. Høsten foregik ved håndkraft, og startede da druerne nåede et sukkerindhold  24,5° balling.
Lagring: Lagret 9 måneder i franske egetræsfade, heraf 1/3 nye
Alkohol: 14 %
Restsukker: 4,1 g/ltr.

pdf-icon




Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen



flere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosévin

Rosévin



Login






Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine