Produkter

Boschendal 1685 Range Chardonnay

42610
Fisk, fed
Fisk, fed
Fisk, lys
Fisk, lys
Fjerkræ
Fjerkræ
Ost, mild
Ost, mild
Skaldyr
Skaldyr

Skala

Beskrivelse

Boschendal 1685

Chardonnay

Boschendal har vundet medalje igen! Først kom guldmedaljen ved Mondial Awards i Bruxelles, efterfulgt af en guldmedalje ved Sydafrikas prestigefyldte Veritas Awards 2010. Seneste medalje er ved Mundusvini 2012, hvor Boschendal 1685 Chardonnay fik sølvmedalje.

Boschendals hvidvins-winemaker, Lizelle Gerber har en naturlig kærlighed til Chardonnay og behandler denne druesort med særlig omhu helt fra druerne hænger på vinstokkene, til vinen lagres på fade, og endelig i flasken. Lizelle har en behændig evne til at levere vine med endeløse finesser,  kraftfulde og overbevisende citrusfrugter og mineraler afbalanceret af velintegreret eg.

Druerne kommer fra en 17 år gammel vinmark, der ikke bliver kunstvandet. Udbyttet er meget lille, kun ca. 3.000 kg pr. ha. Vinmarken ligger ideelt på den kølige østside af Simonsberg i en stor højde.

Denne vin har en stor aroma og bouquet, der kombinerer citron, kanel, muskat med en frisk citrus og en rig tropisk frugt i smagen. Meget velafbalanceret, blød med smøragtig karakter, der stammer fra egetræsfadlagringen, fuldender smagen med stor rundhed. Ideel sammen med fisk og skaldyr, fjerkræ og bløde oste. Også god sammen med kraftige, flødesaucer.

 

 

SØLVMEDALJE Mundusvini 2012
GULDMEDALJE Concours Mondial Bruxelles 2010
GULDMEDALJE Veritas Awards 2010

Information

Producent
Land
Sydafrika
Region
Coastel Region
Distrikt
Stellenbosch
Årgang
2020
Alc %
14,0
Lukning
Korkprop
Størrelse
75 cl
Antal pr. kolli
6
Druetype
- Chardonnay
Anvendelse
- Fisk, fed
- Fisk, lys
- Fjerkræ
- Ost, mild
- Skaldyr
Drueandel
- Chardonnay 100%
Potentiale
- 1-3 år
- Drikkeklar
Skala hvidvin
Tør
Download som PDF