Produkter

Boschendal Elgin Chardonnay

42640
Asiatisk
Asiatisk
Eksotisk mad
Eksotisk mad
Fisk, lys
Fisk, lys
Kalv
Kalv
Sushi
Sushi

Skala

Beskrivelse

Meget få steder i verden kan man påstå at have alt, hvad en vinelsker kunne ønske. Boschendal er et sådant unikt sted. Kun en times kørsel fra Cape Town ligger denne pragtfulde ejendom i den billedskønne Groot Drakenstein-dal. En sand fest for sanserne, der skyldes en stolt vintradition tilbage fra det 17. århundrede.

Denne Chardonnay stammer fra nogle af de højest beliggende vinmarker i Elgin-dalen, som plejes meget omhyggeligt, således at druesortens klassiske egenskaber er i harmoni med det lokale terroir.

De forskelligartede jordbundstyper omfatter tung rød lerjord, Table Mountain-sandsten, Bokkeveld-skifer, Tukulu og siliciumkvarts med et underliggende lag af kaolinler.

Det køligere klima sikrer en lang og langsom modningsperiode, som skaber en Chardonnay af fremragende kvalitet med en afbalanceret modenhed og en god farve- og smagskoncentration.

Det gennemsnitlige udbytte er fire til seks ton pr. hektar, og druerne håndplukkes i små portioner for at sikre, at de forbliver hele og bevarer deres kvalitet. Håndplukningen sikrer desuden, at blade og umodne druer bliver taget fra før gæringen. Klaserne sorteres på vingården, så kun de bedste indgår i denne vin.

Boschendal, Elgin Chardonnay 2016 har en sart gylden farve med grønne reflekser. I duften aner man grapefrugt og æblearomaer, som afrundes af en let vanilje/ege duft. Smagen er fyldig rund og imødekommende med udpræget citruskarakter. I eftersmagen anes igen vanilje og eg.

  • Best South African Chardonnay - International Wine Challenge 2018
  • Best Elgin Chardonnay - International Wine Challenge 2018
  • 96 Points - International Wine Challenge 2018
  • 95 Points Deanter 2018
  • 90 Points James Suckling
  • 95 Ponits Tim Atkin

 

Information

Producent
Land
Sydafrika
Region
Coastel Region
Distrikt
Stellenbosch
Årgang
2018
Alc %
13,5
Lukning
Korkprop
Størrelse
75 cl
Antal pr. kolli
6
Druetype
- Chardonnay
Andet
Eksklusiv
Anvendelse
- Asiatisk
- Eksotisk mad
- Fisk, lys
- Kalv
- Sushi
Drueandel
- Chardonnay 100%
Potentiale
- 4-8 år
- Drikkeklar
Skala hvidvin
Medium
Download som PDF