http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Ackerman, Sancerre, Les CharmellesASK ØL nr. 2 - Steenurt

Bouchard Aîné & Fils Pinot Noir Héritage du Conseiller
Forstør billede


Bouchard Aîné & Fils Pinot Noir Héritage du Conseiller

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 22680

Bouchard Aîné

Pinot Noir Héritage du Conseiller

På vejen som fører rundt om Beaunes absolutte centrum ligger et smukt og stilfuldt palæ, ”Hotel du Conseiller du Roy”. Det er dog ikke noget hotel, men man er meget velkommen til at besøge huset og kældrene. 

Det er her Bouchard Aîné & Fils har adresse. Og det er her, at man kan opleve fortiden og nutiden smelte sammen i traditioner, som er mere aktuelle end nogensinde.

Vi skal finde starten af Bouchard Aîné & Fils i første halvdel af 1700-tallet. Michael Bouchard var manufakturhandler fra Grenoble. Han rejste jævnligt gennem Bourgogne på sin vej til Flandern og Belgien, hvor han solgte sine varer. Ofte købte han nogle flasker Bourgognevine til at tage med til sine kunder. De var åbenbart så tilfredse med hans valg at de bad ham bringe mere af den gode vin. Det gav ham lyst til, sammen med sin søn at blive vinhandlere. Og i 1750 etablerede de sig som sådan i Beaune og blev blandt de første virkelige købmænd i distriktet. Et job som er gået i arv fra generation til generation. Fra ældste søn til ældste søn (Ainé betyder ældste). Et stærkt familiefirma, som altid har spillet en rolle i Beaunes politiske liv. Mest markant var Paul Bouchard (1814-1898) som var borgmester og præsident for Hospice de Beaune.

Vinen har en flot kirsebærrød farve og en liflig aroma af kirsebær og kaffe med ristede noter. Smagen er tiltalende med silkeblød tannin. Strejf af chokolade understreges af en anelse menthol. Lang vedvarende eftersmag med masser af frugt og spor af egetræ.

Pinot Noir er utrolig alsidig, når det kommer til mad. Den rykker grænsen for hvornår man plejer at bruge rød- og hvidvin, da den nærmest passer ind i hele madspektret.

Land: Frankrig
Område: Vin de France
Ejer: Bouchard Aine & Fils
Årgang: 2013
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Skruelåg
Druesammensætning: 100 % Pinot Noir
 Alkohol: 12,5 %
Anbefalet serveringstemp.: 16°C

pdf-icon

 
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

HvidvinLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine