http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Patriarche Heritage BlancParducci, Small Lot Blend, Pinot Noir

Bouchard Aîné & Fils Brouilly
Forstør billede


Bouchard Aîné & Fils Brouilly

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 23620

Bouchard Aîné

Brouilly, Beaujolais Cru

På vejen som fører rundt om Beaunes absolutte centrum ligger et smukt og stilfuldt palæ, ”Hotel du Conseiller du Roy”. Det er dog ikke noget hotel, men man er meget velkommen til at besøge huset og kældrene.

Det er her Bouchard Aine & Fils har adresse. Og det er her, at man kan opleve fortiden og nutiden smelte sammen i traditioner, som er mere aktuelle end nogensinde.

Vi skal finde starten af Bouchard Aîné & Fils i første halvdel af 1700-tallet. Michael Bouchard var manufakturhandler fra Grenoble. Han rejste jævnligt gennem Bourgogne på sin vej til Flandern og Belgien, hvor han solgte sine varer. Ofte købte han nogle flasker Bourgognevine til at tage med til sine kunder. De var åbenbart så tilfredse med hans valg at de bad ham bringe mere af den gode vin. Det gav ham lyst til, sammen med sin søn at blive vinhandlere. Og i 1750 etablerede de sig som sådan i Beaune og blev blandt de første virkelige købmænd i distriktet. Et job som er gået i arv fra generation til generation. Fra ældste søn til ældste søn (Ainé betyder ældste). Et stærkt familiefirma, som altid har spillet en rolle i Beaunes politiske liv. Mest markant var Paul Bouchard (1814-1898) som var borgmester og præsident for Hospice de Beaune.

Brouilly er, når vi taler om mængder, den største af cru vinene i Beaujolais. Traditionelt er det også den, som kommer først på markedet og minder os om, at det for alvor er forår igen. Det er i Brouilly de fleste får dannet sig det første reelle indtryk af den nye årgangs stil og kvalitet.

Et sikkert valg til de lette serveringer midt på dagen, men også en kompetent ledsager til det meste af det som følger efter solnedgang. Jordbunden er en blanding af granit og skifer og det giver en helt speciel karakter.

Det er en ærlig vin, der er let at drikke og med en speciel smag, der lokalt sammenlignes med champignon!

Brouilly er særlig velegnet til lyst kød, lam eller stegt fjerkræ som kylling eller and.

Land: Frankrig
Område: Beaujolais Cru
Ejer: Bouchard Aîné & Fils
Årgang: 2013
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Areal: Vinmarkerne under denne appelation strækker sig op til 1280 ha.
Jordbund: Granit/Skifer
Druesammensætning: 100 % Gamay
Gæring: Semi Maceracion Carbonique ved 30°C
Lagring: Efter gæringen forbliver vinen i tanken 3-6 måneder
Lagringspotentiale: op til 7 år
Alkohol: 13 %
Anbefalet serveringstemp.: 14-16°C

pdf-icon




Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen



flere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin



Login






Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

{slimbox images/stories/awards/Skalli_Winemaker2009_474x711.jpg,images/stories/awards/Skalli_Winemaker2009_133x200.jpg,Skalli - Red Winemaker of the Year}

01.06.2010 Hæder til Frankrig

Skalli
- Best Red Winemaker of the year 2009

Skalli, flagskibet indenfor sydfranske vine er blevet tildelt titlen som "Best Red Winemaker of the Year" ved International Wine Challenge 2009

mere...