http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Cavino Ionos Red - 2 ltr.Cragg Vale Bitter Little Valley Brewery

Bouchard Aîné & Fils Morgon
Forstør billede


Bouchard Aîné & Fils Morgon

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 23630

Bouchard Aîné

Morgon, Beaujolais

På vejen som fører rundt om Beaunes absolutte centrum ligger et smukt og stilfuldt palæ, ”Hotel du Conseiller du Roy”. Det er dog ikke noget hotel, men man er meget velkommen til at besøge huset og kældrene.

Det er her Bouchard Aîné & Fils har adresse. Og det er her, at man kan opleve fortiden og nutiden smelte sammen i traditioner, som er mere aktuelle end nogensinde.

Vi skal finde starten af Bouchard Aîné & Fils i første halvdel af 1700-tallet. Michael Bouchard var manufakturhandler fra Grenoble. Han rejste jævnligt gennem Bourgogne på sin vej til Flandern og Belgien, hvor han solgte sine varer. Ofte købte han nogle flasker Bourgognevine til at tage med til sine kunder. De var åbenbart så tilfredse med hans valg at de bad ham bringe mere af den gode vin. Det gav ham lyst til, sammen med sin søn at blive vinhandlere. Og i 1750 etablerede de sig som sådan i Beaune og blev blandt de første virkelige købmænd i distriktet. Et job som er gået i arv fra generation til generation. Fra ældste søn til ældste søn (Ainé betyder ældste). Et stærkt familiefirma, som altid har spillet en rolle i Beaunes politiske liv. Mest markant var Paul Bouchard (1814-1898) som var borgmester og præsident for Hospice de Beaune.

Her er der tale om én af Beaujolais´s Cru vine. Som ung besidder vinen en dyb, granatrød farve samt en intens duft af vilde kirsebær, men lader man vinen ligge 5-6 år, vil den ændre karakter og i højere grad minde om en vin fra Côte de Nuits. Fantastisk vin med saft og kraft og masser af potentiale.

Morgon leverer de kraftigste vine i Beaujolais og Charmes er da også mere præget af mørke bær i næsen som brombær og blåbær frem for røde bær, som man tit forbinder med Beaujolais. Smagen har ud over frugtelementer af nødder også krydderier, der giver en ganske let bitterhed, der passer godt sammen med den store frugtintensitet.

Beaujolais er generelt velegnet til lettere mad som fx fjerkræ. Vinene fra Morgon er dog klart de kraftigste vine, der også klarer kalv eller oksekød. Rigtig fin til patéer og terriner.

Land: Frankrig
Område: Beaujolais Cru
Ejer: Bouchard Aîné & Fils
Årgang: 2013
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Areal: Appelationen her, ved navn Villie- Morgon dækker 1125 ha.
Jordbund: Granit/Skifer
Druesammensætning: 100 % Gamay
Gæring: Semi Maceracion Carbonique ved 30°C
Lagring: Efter gæringen forbliver vinen i tanken 3-6 måneder
Lagringspotentiale: 3-5 år
Alkohol : 13 %
Anbefalet serveringstemp.: 10-12°C

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

HvidvinLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

26.09.2012 medalje til sydafrika

Sølvmedalje til Boschendal 1685 Chardonnay ved Mundusvini 2012

Boschendal har vundet medalje igen! Først kom guldmedaljen ved Mondial Awards i Bruxelles, efterfulgt af en guldmedalje ved Sydafrikas prestigefyldte Veritas Awards 2010. Seneste medalje er ved Mundusvini 2012, hvor Boschendal 1685 Chardonnay fik sølvmedalje.

Se hele beskrivelsen her