http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Vina Herminia CrianzaBaronne Pauline Sauternes

Bouchard Aîné & Fils Santenay 1´Cru Clos Rousseau
Forstør billede


Bouchard Aîné & Fils Santenay 1´Cru Clos Rousseau

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 23660

Bouchard Aîné

Santenay 1´Cru Clos Rousseau

På vejen som fører rundt om Beaunes absolutte centrum ligger et smukt og stilfuldt palæ, ”Hotel du Conseiller du Roy”. Det er dog ikke noget hotel, men man er meget velkommen til at besøge huset og kældrene.

Det er her Bouchard Aîné & Fils har adresse. Og det er her, at man kan opleve fortiden og nutiden smelte sammen i traditioner, som er mere aktuelle end nogensinde.

Vi skal finde starten af Bouchard Aîné & Fils i første halvdel af 1700-tallet. Michael Bouchard var manufakturhandler fra Grenoble. Han rejste jævnligt gennem Bourgogne på sin vej til Flandern og Belgien, hvor han solgte sine varer. Ofte købte han nogle flasker Bourgognevine til at tage med til sine kunder. De var åbenbart så tilfredse med hans valg at de bad ham bringe mere af den gode vin. Det gav ham lyst til, sammen med sin søn at blive vinhandlere. Og i 1750 etablerede de sig som sådan i Beaune og blev blandt de første virkelige købmænd i distriktet. Et job som er gået i arv fra generation til generation. Fra ældste søn til ældste søn (Ainé betyder ældste). Et stærkt familiefirma, som altid har spillet en rolle i Beaunes politiske liv. Mest markant var Paul Bouchard (1814-1898) som var borgmester og præsident for Hospice de Beaune.

Vinen er elegant, flot i farven, dyb og med ret potente tanniner. Delikate og komplekse aromaer af røde, tilpas modnede bær, mandler og lette fine noter af skovbund.

Bourgognevine er velegnet til mange retter, og de er vidunderlige vine til fjerkræ, vildt og til rødt kød. Men fælles for Bourgognevine er, at de nærmest kræver en god kraftig sauce, hvad enten det er en lys fjerkræsauce eller en kraftig, mørk rødvinssauce, bare den er fyldig og gerne fed. Det er med andre ord ikke til hverdagsmad, vi anbefaler Bourgogne.

Land: Frankrig
Område: Bourgogne, Beaune
Ejer: Bouchard Aîné & Fils
Årgang: 2010
Type:Rødvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Areal: 300 ha, hvoraf 124 ha er betegnet som Premier Cru
Druesammensætning: 100 % Pinot Noir
Gæring: Vinifikation foregår i trækar.
Lagring: 15-17 måneders lagring heraf 25 % på nye egetræsfade.
Lagringspotentiale: 5-15 år
Alkohol: 13%
Anbefalet serveringstemp.: 15-16°C

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

HvidvinLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

06.12.2010 Australsk topvin

TOPVIN: Willunga 100 Grenache

2010 har været et særdeles positivt år for Willunga 100 Grenache. Vinen er blevet rosende omtalt flere gange af bl.a Oz Clarke, Jancis Robinson og The Wine Gang UK. Senest har Janice Robinson nævnt Willunga 100 Grenache i Financial Times i "Jancis Robinson’s top 100 red wines", og Olly Smith gav en fremragende anmeldese i The Mail on Sunday, Live Magazine

Se hele beskrivelsen her