http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Since 1825 Carmenère Grand ReservaSake Shirayuki Japansk Risvin

Bouchard Aîné & Fils Bourgogne Hautes-Côtes de Nuits Les Cloi
Forstør billede


Bouchard Aîné & Fils Bourgogne Hautes-Côtes de Nuits Les Cloi

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 23680

Bouchard Aîné

Bourgogne Hautes-Côtes de Nuits ”Les Cloitres”

På vejen som fører rundt om Beaunes absolutte centrum ligger et smukt og stilfuldt palæ, ”Hotel du Conseiller du Roy”. Det er dog ikke noget hotel, men man er meget velkommen til at besøge huset og kældrene.

Det er her Bouchard Aîné & Fils har adresse. Og det er her, at man kan opleve fortiden og nutiden smelte sammen i traditioner, som er mere aktuelle end nogensinde.
Vi skal finde starten af Bouchard Aîné & Fils i første halvdel af 1700-tallet. Michael Bouchard var manufakturhandler fra Grenoble. Han rejste jævnligt gennem Bourgogne på sin vej til Flandern og Belgien, hvor han solgte sine varer. Ofte købte han nogle flasker Bourgognevine til at tage med til sine kunder. De var åbenbart så tilfredse med hans valg at de bad ham bringe mere af den gode vin. Det gav ham lyst til, sammen med sin søn at blive vinhandlere. Og i 1750 etablerede de sig som sådan i Beaune og blev blandt de første virkelige købmænd i distriktet. Et job som er gået i arv fra generation til generation. Fra ældste søn til ældste søn (Ainé betyder ældste). Et stærkt familiefirma, som altid har spillet en rolle i Beaunes politiske liv. Mest markant var Paul Bouchard (1814-1898) som var borgmester og præsident for Hospice de Beaune.

Bourgogne Hautes Côtes de Nuits er betegnelsen for vine fremstillet af druer fra vinmarker på Hautes-Côtes (høje skrænter) i det nordlige Côte d’Or i Bourgogne. Hautes-Côtes terroir, især klimaet, adskiller sig væsentligt fra de lavere skråninger mod øst.

Vinmarkerne ligger i 3-400 m højde - en højde hvor druerne til tider kan have lidt svært ved at modnes fuldt ud, men det kompenseres der for, ved at markerne ligger på syd- og vestvendte skråninger, hvor de nyder godt af maksimal eksponering for solens varmeste stråler.

Duften har toner af kirsebær, brombær, hindbær, viol, og trøfler. Smagen er elegant og feminin med en medium syre og tilsvarende tannin, som giver vinen en flot nerve samtidig med, at den har en vis struktur og intensitet.

Et indlysende match til kalvestegen og ordentligt svinekød imens den er ung. Senere vil den også stå sig smukt sammen med fuglevildt og måske en nylig skudt og delikat tilberedt hare.

Land: Frankrig
Område: Bourgogne, Côtes de Nuits
Ejer: Bouchard Aîné & Fils
Årgang: 2013
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Areal: 570 ha, hvoraf 470 ha kun er til rødvin
Druesammensætning: 100 % Pinot Noir
Gæring: Vinifikation i temperatur kontrollerede ståltanke
Lagring: 8 måneder på fad, hvoraf 15 % er nye fade.
Lagringspotentiale: op til 12 år
Alkohol: 12,5 %
Anbefalet serveringstemp.: 15-16°C

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

HvidvinLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

05.07.2010 - Udvalgt Bordeaux

Specielt udvalgt fra Bordeaux

Chateau de Macard, Bordeaux Superieur er blandt 55 udvalgte vine til vinguiden ”Bordeaux - Kvalitet for Alle 2010"

Château de Macard, Bordeaux Supérieur, fremstår med en intens rubinrød farve, smagen er fyldig med god struktur og modne tanniner, afsluttet af den krydrede frugtrige bouquet.

Se hele beskrivelsen her