http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Taylors Vintage Port 2000Cuba Abricot

Bouchard Aîné & Fils Mercurey 1´Cru Clos L´Evêque
Forstør billede


Bouchard Aîné & Fils Mercurey 1´Cru Clos L´Evêque

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 23690

Bouchard Aîné

Mercurey 1´Cru Clos L´Evêque

På vejen som fører rundt om Beaunes absolutte centrum ligger et smukt og stilfuldt palæ, ”Hotel du Conseiller du Roy”. Det er dog ikke noget hotel, men man er meget velkommen til at besøge huset og kældrene.

Det er her Bouchard Aîné & Fils har adresse. Og det er her, at man kan opleve fortiden og nutiden smelte sammen i traditioner, som er mere aktuelle end nogensinde.
Vi skal finde starten af Bouchard Aîné & Fils i første halvdel af 1700-tallet. Michael Bouchard var manufakturhandler fra Grenoble. Han rejste jævnligt gennem Bourgogne på sin vej til Flandern og Belgien, hvor han solgte sine varer. Ofte købte han nogle flasker Bourgognevine til at tage med til sine kunder. De var åbenbart så tilfredse med hans valg at de bad ham bringe mere af den gode vin. Det gav ham lyst til, sammen med sin søn at blive vinhandlere. Og i 1750 etablerede de sig som sådan i Beaune og blev blandt de første virkelige købmænd i distriktet. Et job som er gået i arv fra generation til generation. Fra ældste søn til ældste søn (Ainé betyder ældste). Et stærkt familiefirma, som altid har spillet en rolle i Beaunes politiske liv. Mest markant var Paul Bouchard (1814-1898) som var borgmester og præsident for Hospice de Beaune.

Jorden er sammensat af ler og kalk med kalksten i undergrunden, et veldrænet voksested for Bourgognes store rødvinsdrue, Pinot Noir.

Vinen er fremstillet på 100 % Pinot Noir. I glasset fremstår vinen med en klar rubinrød farve. Duften er præget af våd jordbund, brombær og lidt læder. Smagen er silkeblød og finesserig. Her er noter af jordbær og brombær i skøn forening.

Vinen er en god ledsager til rødt kød, vildt, grill-retter, kalv, lam og stærk ost.

Land: Frankrig
Område: Bourgogne, Côte de Chalonnaise
Ejer: Bouchard Aîné & Fils
Årgang:2013
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Areal: 590 ha til rødvin, heraf 100 ha til premier cru
Jordbund: Kalk og ler
Druesammensætning: 100% Pinot noir
Gæring: Vinifikation i trækar
Lagring: 15-17 måneders lagring på egetræsfade, hvoraf 25 % er nye fade.
Lagringspotentiale: 5-15 år
Alkohol: 13 %
Anbefalet serveringstemp.: 15-16°C

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

HvidvinLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

21.05.2013 - Medaljeregn til spanien

La Báscula er blevet overdænget med bronzemedaljer ved Decanter World Wine Awards 2013. Hele 6 medaljer blev det til ved den prestigefyldte smagning.

 

Decanter World Wine Awards blev lanceret i 2004 med 4.000 tilmeldte vine, og kunne således i år holde 10 års jubilæum, som verdens førende vinkonkurrence med ikke mindre end 14.362 tilmeldte vine fra hele verden.

219 vineksperter fra 27 lande, heriblandt 75 Master of Wine og 13 Master Sommeliers mødtes i London i april 2013 for at smage på herlighederne.

9.873 vine blev tildelt medaljer, fordelt på 156 regionale trofæer, 229 guldmedaljer, 1.665 sølvmedaljer, 4.165 bronzemedaljer og 3.658 vine blev "commended".