http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Amarone della Valpolicella, ZoninPorse

Bouchard Aîné & Fils Chambolle-Musigny
Forstør billede


Bouchard Aîné & Fils Chambolle-Musigny

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 23740

Bouchard Aîné

Chambolle-Musigny

På vejen som fører rundt om Beaunes absolutte centrum ligger et smukt og stilfuldt palæ, ”Hotel du Conseiller du Roy”. Det er dog ikke noget hotel, men man er meget velkommen til at besøge huset og kældrene.

Det er her Bouchard Aîné & Fils har adresse. Og det er her, at man kan opleve fortiden og nutiden smelte sammen i traditioner, som er mere aktuelle end nogensinde.

Vi skal finde starten af Bouchard Aîné & Fils i første halvdel af 1700-tallet. Michael Bouchard var manufakturhandler fra Grenoble. Han rejste jævnligt gennem Bourgogne på sin vej til Flandern og Belgien, hvor han solgte sine varer. Ofte købte han nogle flasker Bourgognevine til at tage med til sine kunder. De var åbenbart så tilfredse med hans valg at de bad ham bringe mere af den gode vin. Det gav ham lyst til, sammen med sin søn at blive vinhandlere. Og i 1750 etablerede de sig som sådan i Beaune og blev blandt de første virkelige købmænd i distriktet. Et job som er gået i arv fra generation til generation. Fra ældste søn til ældste søn (Ainé betyder ældste). Et stærkt familiefirma, som altid har spillet en rolle i Beaunes politiske liv. Mest markant var Paul Bouchard (1814-1898) som var borgmester og præsident for Hospice de Beaune.

Chambolle-Musigny er den kommune i Bourgogne, hvorfra der fremstilles de mest elegante og feminine røde vine. Ja, faktisk er Chambolle (sammen med Vosne-Romanee) vel det sted på kloden, hvorfra verdens mest elegante rødvine laves.

Jordbunden her er mere præget af kalksten end ler, hvilket er med til at give et mineralsk og mere feminint udtryk i vinen, end det f.eks. er tilfældet i de mørkere og  kraftfulde vine fra naboen Gevrey-Chambertin. Til trods for at der kun er ca. én km mellem Gevrey og Chambolle, er vinene meget forskellige.

Resultatet er en vin som allerede i sin ungdom viser stor generøsitet. Den er elegant vin med noter af violer og hindbær til næsen og derpå blød og aromatisk i munden hvor den meget fine garvesyre sikrer at vi ikke glemmer at dette er Bourgogne par exellence.

Som altid er Bourgogne på et vist niveau et fortræffeligt valg til fjerkræ. De tamme af slagsen i de tidlige år, senere - når modenheden og kompleksiteten kommer til vinen - bliver fjervildtet det bedste match.

Land: Frankrig
Område: Bourgogne, Cote de Nuits
Ejer: Bouchard Aine & Fils
Årgang: 2013
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Areal: 155 ha, heraf 61 ha klassificeret til premier cru
Druesammensætning: 100 % Pinot Noir
Alkohol : 12,5 %
Anbefalet serveringstemp.: 15-18°C

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen
Login


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

21.05.2013 - Medaljeregn til spanien

La Báscula er blevet overdænget med bronzemedaljer ved Decanter World Wine Awards 2013. Hele 6 medaljer blev det til ved den prestigefyldte smagning.

 

Decanter World Wine Awards blev lanceret i 2004 med 4.000 tilmeldte vine, og kunne således i år holde 10 års jubilæum, som verdens førende vinkonkurrence med ikke mindre end 14.362 tilmeldte vine fra hele verden.

219 vineksperter fra 27 lande, heriblandt 75 Master of Wine og 13 Master Sommeliers mødtes i London i april 2013 for at smage på herlighederne.

9.873 vine blev tildelt medaljer, fordelt på 156 regionale trofæer, 229 guldmedaljer, 1.665 sølvmedaljer, 4.165 bronzemedaljer og 3.658 vine blev "commended".