Produkter

Bouchard Aine & Fils Pouilly-Fuissé

34620
Fisk, fed
Fisk, fed
Fjerkræ
Fjerkræ
Ost, mild
Ost, mild
Skaldyr
Skaldyr
Svinekød
Svinekød

Skala

Beskrivelse

Bouchard Aîné

Pouilly-Fuissé

På vejen som fører rundt om Beaunes absolutte centrum ligger et smukt og stilfuldt palæ, ”Hotel du Conseiller du Roy”. Det er dog ikke noget hotel, men man er meget velkommen til at besøge huset og kældrene.

Det er her Bouchard Aîné & Fils har adresse. Og det er her, at man kan opleve fortiden og nutiden smelte sammen i traditioner, som er mere aktuelle end nogensinde.

Vi skal finde starten af Bouchard Aîné & Fils i første halvdel af 1700-tallet. Michael Bouchard var manufakturhandler fra Grenoble. Han rejste jævnligt gennem Bourgogne på sin vej til Flandern og Belgien, hvor han solgte sine varer. Ofte købte han nogle flasker Bourgognevine til at tage med til sine kunder. De var åbenbart så tilfredse med hans valg at de bad ham bringe mere af den gode vin. Det gav ham lyst til, sammen med sin søn at blive vinhandlere. Og i 1750 etablerede de sig som sådan i Beaune og blev blandt de første virkelige købmænd i distriktet. Et job som er gået i arv fra generation til generation. Fra ældste søn til ældste søn (Ainé betyder ældste). Et stærkt familiefirma, som altid har spillet en rolle i Beaunes politiske liv. Mest markant var Paul Bouchard (1814-1898) som var borgmester og præsident for Hospice de Beaune.

Flot strågul farve. Skønne solmodne æbler og honning springer op af glasset. Klassisk Pouilly-Fuisse med eksotiske toner af ananas og passionsfrugt, der bliver holdt i ave af en fast syre. Der er urtede grønne toner i frugten, sammen med vegetale toner af specielt fennikel.

Fornem, velsmagende og intens. Det sydlige Bourgogne varme frugt parret med syren fra nord.

Parring af mad og vin, anbefales særligt cremede supper, frølår, asiatiske retter eller fede oste lavet på fåremælk.

Information

Land
Frankrig
Region
Bourgogne
Årgang
2021
Alc %
13,0
Lukning
Korkprop
Størrelse
75 cl
Antal pr. kolli
6
Druetype
- Chardonnay
Anvendelse
- Fisk, fed
- Fjerkræ
- Ost, mild
- Skaldyr
- Svinekød
Drueandel
- Chardonnay 100%
Lagring
10 måneders fadlagring
Potentiale
- 1-3 år
- Drikkeklar
Skala hvidvin
Tør
Download som PDF