http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Boschendal Rachel´s Chenin BlancOuzo Khorio

Bouchard Aîné & Fils, Meursault
Forstør billede


Bouchard Aîné & Fils, Meursault

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 23650

Bouchard Aîné

Meursault

På vejen som fører rundt om Beaunes absolutte centrum ligger et smukt og stilfuldt palæ, ”Hotel du Conseiller du Roy”. Det er dog ikke noget hotel, men man er meget velkommen til at besøge huset og kældrene.

Det er her Bouchard Aîné & Fils har adresse. Og det er her, at man kan opleve fortiden og nutiden smelte sammen i traditioner, som er mere aktuelle end nogensinde.

Vi skal finde starten af Bouchard Aîné & Fils i første halvdel af 1700-tallet. Michael Bouchard var manufakturhandler fra Grenoble. Han rejste jævnligt gennem Bourgogne på sin vej til Flandern og Belgien, hvor han solgte sine varer. Ofte købte han nogle flasker Bourgognevine til at tage med til sine kunder. De var åbenbart så tilfredse med hans valg at de bad ham bringe mere af den gode vin. Det gav ham lyst til, sammen med sin søn at blive vinhandlere. Og i 1750 etablerede de sig som sådan i Beaune og blev blandt de første virkelige købmænd i distriktet. Et job som er gået i arv fra generation til generation. Fra ældste søn til ældste søn (Ainé betyder ældste). Et stærkt familiefirma, som altid har spillet en rolle i Beaunes politiske liv. Mest markant var Paul Bouchard (1814-1898) som var borgmester og præsident for Hospice de Beaune.

Meursault er navnet på byen som appellationen er opkaldt efter i Côte de Beaune, da de 365 ha Meursault ligger omkring byen. 95% af vinene herfra er hvide, hvoraf 25% er klassificeret som Premier Cru.

Meursault, Bouchard Aîné & Fils, har en klar gylden farvet med et svagt grønt strejf. I duften aner man egearomaer, såsom vanilje, toast, rødbrune æbler og hasselnød. Smagen er fyldig og fed, med undertoner af vanilje.

Vinen er velegnet til fjerkræ og fisk i cremesauce.

Land: Frankrig
Område: Meusault, Bourgogne
Ejer: Bouchard Aine & Fils
Årgang: 2012
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Areal: 365 ha er klassificeret Meursault i Bourgogne
Druesammensætning: 100% Chardonnay
Gæring: Alkoholisk og malolaktisk gæring over flere uger
Lagring: 10-14 måneders fadlagring, hvoraf 30 % er nye egetræsfade
Lagringspotientiale: 10-15 år under korrekt opbevaring
Alkohol: 12,5 %
Anbefalet serveringstemp.: 12-14°C

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

HvidvinLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine