http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Amarone Monte Zovo DOCBacardi Limon

Since 1825 Carmenère Gran Reserva
Forstør billede


Since 1825 Carmenère Gran Reserva

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 26065

Since 1825

Carmenère Old Vine Gran Reserva

I 1825 ankommer Carlos Alberto del Pedregal fra Asturias i nord vest Spanien til Chile. Han bosatte sig i Maule Region, og medbringer europæiske druesorter til Loncomilla Valley. “Since 1825” er en serie vine, som fejrer denne historie og tradition.

Det er idag 7. generation af samme familie, der tager sig af alt fra vinmarkerne, træfadene og tapningen. Carta Vieja som vinhuset hedder, udmærker sig ved kun at anvende druer fra egne marker, hvilket er en sjældenhed i Chile.

Carmenère er en drue som giver fylde, frugt, lagringspotentiale og masser af farve. og netop farven har givet navn til druen. „Karmin“ er skarlagenrød.
I 1994 var der ikke registreret blot en enkelt hektar med Carmenère, selvom Merlot og Carmenère faktisk ikke ligner hinanden og Carmenère modner noget senere end Merlot. Nogle af de kendte vinhuse i Chile tog konsekvensen af dette og adskilte produktionen af de to druesorter og begyndte at sælge Carmenère under sit eget oprindelige navn.

I år 2000 foretog man en undersøgelse, der viste, at der officielt var 12.824 hektar med Merlot og 4.719 hektar med Carmenère, men der skønnes nu at være 7.017 Merlot og 10.526 Carmenère.

Vinen har en indsmigrende duft af mørke modne bær og svage krydderier. Meget flot og velafbalanceret med nuancer af solbær og krydderier, tilsat den klassiske oversøiske varme karakter.

Drik denne dejlige rødvin til krydrede retter, mørkt kød med saft og kraft, milde og cremede oste, brie og camenbert samt ikke lagrede skæreoste.

Land: Chile
Område: Loncomilla
Ejer: Carta Vieja
Årgang: 2010
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Jordbund: Lerjord
Druesammensætning: 100 % Carmenère
Dyrkningsmetode: Vinstokkene opbindes lodret.
Høst: Starten af maj
Gæring: 5 dages kølig maceration, efterfulgt af gæring ved 24-28ºC. 25 dages skindkontakt.
Lagring: 14 måneders lagring i franske egetræsfade, hvoraf 50 % er 1 år og 50 % er 2 år gamle.
Lagringspotentiale: 6 år
Alkohol: 14 %
Restsukker: 3,4 g/ltr.
Total Syreindhold: 3,35 g/ltr.
Anbefalet serveringstemp.: 18ºC

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosévin

RosévinLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

23.10.201 Mendocino Wine CO - Certificeret Co2-neutral

Vores californiske vinhus, Mendocino Wine Co. er certificeret CO2 neutral, og det endda uden at købe CO2-kvoter!

Det ene certifikat viser at Vingården Mendocinos vinmarker og den måde de håndterer disse er CCOF certificeret, hvilket svarer til EU's ØKO-mærke. Grunden til at ”kun” Paul Dolan er ØK-certificeret, er at her anvender de udelukkende druer fra egne kontrollerede marker.

Det andet certifikat viser at Vingården Mendocino behandler og producerer al den vin de får ind efter CCOF- standarder – altså efter EU's økologiske standarder, også selv om ikke alle druer er dyrket økologisk. Du finder vinene fra Mendocino Wine Co. her

{slimbox images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_GMAWeb.jpg,images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_GMAWeb_thumb.jpg,Mendocino CCOF Certificate GMA;images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_NOPWeb.jpg,images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_NOPWeb_thumb.jpg,Mendocino CCOF Certificate NOP}

Se også www.mendocinowineco.com/trade-media - med nyttig information, hvis du vil vide mere!