http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
L’Inverno Rosso Veronese, Palazzo MaffeiHayman's old Tom Gin

Since 1825 Carmenère Grand Reserva
Forstør billede


Since 1825 Carmenère Grand Reserva

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 26065

Since 1825

Carmenère Old Vine Gran Reserva

I 1825 ankommer Carlos Alberto del Pedregal fra Asturias i nord vest Spanien til Chile. Han bosatte sig i Maule Region, og medbringer europæiske druesorter til Loncomilla Valley. “Since 1825” er en serie vine, som fejrer denne historie og tradition.

Det er idag 7. generation af samme familie, der tager sig af alt fra vinmarkerne, træfadene og tapningen. Carta Vieja som vinhuset hedder, udmærker sig ved kun at anvende druer fra egne marker, hvilket er en sjældenhed i Chile.

Carmenère er en drue som giver fylde, frugt, lagringspotentiale og masser af farve. og netop farven har givet navn til druen. „Karmin“ er skarlagenrød.
I 1994 var der ikke registreret blot en enkelt hektar med Carmenère, selvom Merlot og Carmenère faktisk ikke ligner hinanden og Carmenère modner noget senere end Merlot. Nogle af de kendte vinhuse i Chile tog konsekvensen af dette og adskilte produktionen af de to druesorter og begyndte at sælge Carmenère under sit eget oprindelige navn.

I år 2000 foretog man en undersøgelse, der viste, at der officielt var 12.824 hektar med Merlot og 4.719 hektar med Carmenère, men der skønnes nu at være 7.017 Merlot og 10.526 Carmenère.

Vinen har en indsmigrende duft af mørke modne bær og svage krydderier. Meget flot og velafbalanceret med nuancer af solbær og krydderier, tilsat den klassiske oversøiske varme karakter.

Drik denne dejlige rødvin til krydrede retter, mørkt kød med saft og kraft, milde og cremede oste, brie og camenbert samt ikke lagrede skæreoste.

Land: Chile
Område: Loncomilla
Ejer: Carta Vieja
Årgang: 2010
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Jordbund: Lerjord
Druesammensætning: 100 % Carmenère
Dyrkningsmetode: Vinstokkene opbindes lodret.
Høst: Starten af maj
Gæring: 5 dages kølig maceration, efterfulgt af gæring ved 24-28ºC. 25 dages skindkontakt.
Lagring: 14 måneders lagring i franske egetræsfade, hvoraf 50 % er 1 år og 50 % er 2 år gamle.
Lagringspotentiale: 6 år
Alkohol: 14 %
Restsukker: 3,4 g/ltr.
Total Syreindhold: 3,35 g/ltr.
Anbefalet serveringstemp.: 18ºC

pdf-icon




Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen



flere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosévin

Rosévin



Login






Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine