Produkter

Douglas Green Pinotage Rosé

46200
Aperitif
Aperitif
Kylling
Kylling
Pasta
Pasta

Skala

Beskrivelse

Douglass Green Winery er grundlagt i 1942 i byen Wellington, 70 km nordøst for Cape Town i Sydafrika. I dag er det Douglass Green Junior, som driver vingården. Douglass Green har fået stor succes med produktion af Fairtrade vine, og deres vine eksporteres i dag til over 50 lande verden over.

Douglass Green, Pinotage Rosé er produceret på 85% Pinotage, som er en blå drue. Men fordi drueskindet hurtigt sies fra, får vinen denne smukke roséfarve. Pinotage er blevet Sydafrikas nationaldrue, da nogle af de bedste Pinotagevine kommer herfra. Druen blev skabt af professor Abraham Izak Perold i 1925. Pinotage er en krydsning mellem Pinot Noir og Cinsault. Det blev den perfekte krydsning mellem den robuste Cinsault og den mere skrøbeligt Pinot Noir, som til gengæld producerer fremragende vin. I Sydafrika kaldes Cinsault for Hermitage, hvilket giver navnet Pinotage.

Druerne til vinen kommer fra Western Cape, nærmere bestemt Worcester, Breedekloof, Robertson og Bonnievale. Pinotage-druerne er høstet tidligt for af bevare en vis syre og friskhed i vinen. Drueskindet fjernes som sagt hurtigt efter presningen. Vinen er gæret på særligt udvalgte gærkulturer, og selve gæringen foregår ved en meget lav temperatur 13 – 15 ºC. Dette for at bevare friskheden og syren i vinen. Efterfølgende har vinen ligget “Sur Lie”, hvilket betyder, at vinen har ligget på gærresterne efter gæringen. Det giver vinen en federe og dybere smag.

Douglas Green, Pinotage Rosé har en klar laksefarve med et svagt orange skær. I duften anes ”sommerbær”, kirsebær og Turkich Delight. Smagen er fyldt med sommer og sol, hvor man særligt aner moden og sødmefyldt bærsmag, der afsluttes med en lækker frugtrig intensitet, der er blød tør og saftrig.

Douglass Green, Pinotage Rosé er særligt velegnet som aperitif eller til picnic ved stranden, salatretter, skaldyr og BBQ med røget laks samt til sushi, kylling og kinesiske sur/søde retter.

Serveringstemperatur: 10 – 12 ºC.

Information

Land
Sydafrika
Region
Western Cape
Distrikt
SWARTLAND
Årgang
2021
Alc %
12,5
Lukning
Skruelåg
Størrelse
75 cl
Antal pr. kolli
6
Druetype
- Pinotage
Anvendelse
- Aperitif
- Kylling
- Pasta
Skala hvidvin
Medium
Download som PDF