http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Beefester Gin 24Aalborg Taffel

Cles des Ducs X.O.
Forstør billede


Cles des Ducs X.O.

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 12
Indhold: 0.700 ltr.

Varenr: 67030

Cles des Duc Armagnac X.O

Frankrig

Armagnac er den ældste type af druebaseret brændevin i Frankrig, hvis historie går helt tilbage til 1400-tallet, hvilket er omkring 200 år længere tilbage end Cognacs historie.

Cles des Ducs produceres efter de store Armagnac traditioner ved Panjas i hjertet af Armagnac. Efter destillationen lagres produktet på traditionelle egetræsfade, hvilket sikrer en udveksling af ilt og alkohol. Fadlagringen foregår i fugtige kældre som letter frigørelsen af aromaer i træet. Efter modning på fad sammensætter kældermesteren et blend i overensstemmelse med ”Appellation Controlee” kravene for Armagnac. Resultatet er en sublim Armagnac, værdsat af kendere som en enestående kombination af perfektion, lidenskab og tålmod. Det kan således ikke undre, at Cles des Ducs er den mest solgte armagnac i verden.

Cles des Ducs XO har en mørk farve med antydninger af dyb rav. Duften er en kavalkade af blomsteragtige aromaer så som iris og viol. En nuanceret bouquet med blommer, mandler, ristede kakaobønner og hasselnød. Smagen er rig og sammensat og indrammet i et anstrøg af eg. Blød med meget lang finish.

Efter mange års lagring har de forskellige ”eaux de vie” nået deres fulde udfoldelse og danner en spektakulær komposition af ædle dråber. Cles des Ducs X. O. er nærmest forførende og eftertragtes af sande kendere af armagnac. Cles des Ducs XO nydes ren.

Ejer: Cles des Ducs
Land: Frankrig
Område: Armagnac
Druesorter: Ugni Blanc (for struktur og fylde), Piquepoul (for en blomster- og frugtagtig aroma), Colombard (druen giver en rig, raffineret aroma under modningsprocessen)
Alkohol: 40%

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen
Login


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine