http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
La Bascula No Stone UnturnedMonin Sirup Lime Juice Cordial

Hesketh, Coonawarra, Cab.Sauvignon
Forstør billede


Hesketh, Coonawarra, Cab.Sauvignon

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 28520

Hesketh

Coonawarra, Cabernet Sauvignon

Hesketh Wine Company er et lille familieejet vinfirma i staten South Australia. De samarbejder med flere selvstændige avlere i regionen og behandler alle vinene som traditionelle vingårde ville gøre. Men i stedet for at forsøge at være alt for alle, så fokuseres der i stedet på at få det bedste ud af hver enkelt region og druesort. På den måde skabes et bredt, men alligevel meget individuelt og varieret sortiment.

Heskeths eget winery ligger i Barossa Valley, hvor Winemakerne Phil Lehmann og Charlie Ormsby plejer udviklingen af vinene og sikrer høj og konstant kvalitet. Phil Lehmann er søn af den legendariske Peter Lehmann fra Barossa.

Husets helt egen stil ”The Hesketh Style” er baseret på balance og kompleksitet, men endnu vigtigere - drikkevenlighed. Det giver vine med generøse smags- og aromastoffer, som også afspejler de vinmarker, druerne har været dyrket på.

Coonawarra ligger omkring 380 km sydøst for Adelaide, tæt på grænsen til Victoria. Vinregionen er centreret om byen Coonawarra i en kalkstens zone i South Australia. Regionen er kendt for sine Cabernet Sauvignon vine fremstillet på den røde “terra rossa” jord. Coonawarra er et Aboriginal ord, der betyder kaprifolium.

Druerne til denne vin, kommer fra Williams familiens vinmarker i det sydlige Coonawarra. Et område som er kendt for at producere nogle af de bedste Cabernet Sauvignon vine i Australien.

Farven er dyb blodrød med violette nuancer. Den har en duft af Cabernet Sauvignon med strejf af morbær og cedertræ. Smagen af violer, morbær og lyse bærfrugter giver vinen en feminin lethed og blomsterrig smag. En ung frisk Cabernet Sauvignon som afspejler den frugtrige og delikate smag Coonawarra regionen skaber.

Hesketh Coonawarra Cabernet Sauvignon, er velegnet til lyse kødretter, kylling som kalv.

Land: Australien
Område: Coonawarra, South Australia.
Ejer: Hesketh Wine Company Pty. Ltd.
Årgang: 2013
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Skruelåg
Jordbund: Jernholdig ”terra rossa”-jordbund og et underliggende lag af kalksten
Druesammensætning: 100 % Cabernet Sauvignon
Høst: Marts.
Gæring: Åben gæring med skindkontakt i 5-7 dage.
Lagring: 15 måneder på Hogsheads – gamle store egefade.
Lagringspotentiale: 5-8 år
Alkohol: 14,5 %
Ph-værdi: 3,57
Restsukker: 0,8 g/ltr.
Totale syreindhold: 5,83 g/ltr.
Anbefalet serveringstemp.: 18°C

pdf-icon

91 POINTS Campbell Mattinson, The Wine Front
Grown on Coonawarra terra rossa soil and matured in (older) French oak. ”The longer I sat with this the more I liked it. This is pretty spiffy for the asking price. It tastes of blackcurrant, boysenberry and bay leaves and stretches long and dry through the finish. An whisper of vanillin oak adds to the wine’s welcoming natural. You can drink this now, or you can age this medium term; it will perform well either way.”
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

HvidvinLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

26.09.2012 medalje til sydafrika

Sølvmedalje til Boschendal 1685 Chardonnay ved Mundusvini 2012

Boschendal har vundet medalje igen! Først kom guldmedaljen ved Mondial Awards i Bruxelles, efterfulgt af en guldmedalje ved Sydafrikas prestigefyldte Veritas Awards 2010. Seneste medalje er ved Mundusvini 2012, hvor Boschendal 1685 Chardonnay fik sølvmedalje.

Se hele beskrivelsen her