http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Laroche, Chablis Les Fourchaumes Premier CruChateau Coutet, Premier Cru Classé Sauternes

Hesketh, Coonawarra, Cab.Sauvignon
Forstør billede


Hesketh, Coonawarra, Cab.Sauvignon

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 28520

Hesketh

Coonawarra, Cabernet Sauvignon

Hesketh Wine Company er et lille familieejet vinfirma i staten South Australia. De samarbejder med flere selvstændige avlere i regionen og behandler alle vinene som traditionelle vingårde ville gøre. Men i stedet for at forsøge at være alt for alle, så fokuseres der i stedet på at få det bedste ud af hver enkelt region og druesort. På den måde skabes et bredt, men alligevel meget individuelt og varieret sortiment.

Heskeths eget winery ligger i Barossa Valley, hvor Winemakerne Phil Lehmann og Charlie Ormsby plejer udviklingen af vinene og sikrer høj og konstant kvalitet. Phil Lehmann er søn af den legendariske Peter Lehmann fra Barossa.

Husets helt egen stil ”The Hesketh Style” er baseret på balance og kompleksitet, men endnu vigtigere - drikkevenlighed. Det giver vine med generøse smags- og aromastoffer, som også afspejler de vinmarker, druerne har været dyrket på.

Coonawarra ligger omkring 380 km sydøst for Adelaide, tæt på grænsen til Victoria. Vinregionen er centreret om byen Coonawarra i en kalkstens zone i South Australia. Regionen er kendt for sine Cabernet Sauvignon vine fremstillet på den røde “terra rossa” jord. Coonawarra er et Aboriginal ord, der betyder kaprifolium.

Druerne til denne vin, kommer fra Williams familiens vinmarker i det sydlige Coonawarra. Et område som er kendt for at producere nogle af de bedste Cabernet Sauvignon vine i Australien.

Farven er dyb blodrød med violette nuancer. Den har en duft af Cabernet Sauvignon med strejf af morbær og cedertræ. Smagen af violer, morbær og lyse bærfrugter giver vinen en feminin lethed og blomsterrig smag. En ung frisk Cabernet Sauvignon som afspejler den frugtrige og delikate smag Coonawarra regionen skaber.

Hesketh Coonawarra Cabernet Sauvignon, er velegnet til lyse kødretter, kylling som kalv.

Land: Australien
Område: Coonawarra, South Australia.
Ejer: Hesketh Wine Company Pty. Ltd.
Årgang: 2013
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Skruelåg
Jordbund: Jernholdig ”terra rossa”-jordbund og et underliggende lag af kalksten
Druesammensætning: 100 % Cabernet Sauvignon
Høst: Marts.
Gæring: Åben gæring med skindkontakt i 5-7 dage.
Lagring: 15 måneder på Hogsheads – gamle store egefade.
Lagringspotentiale: 5-8 år
Alkohol: 14,5 %
Ph-værdi: 3,57
Restsukker: 0,8 g/ltr.
Totale syreindhold: 5,83 g/ltr.
Anbefalet serveringstemp.: 18°C

pdf-icon

91 POINTS Campbell Mattinson, The Wine Front
Grown on Coonawarra terra rossa soil and matured in (older) French oak. ”The longer I sat with this the more I liked it. This is pretty spiffy for the asking price. It tastes of blackcurrant, boysenberry and bay leaves and stretches long and dry through the finish. An whisper of vanillin oak adds to the wine’s welcoming natural. You can drink this now, or you can age this medium term; it will perform well either way.”
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

HvidvinLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

21.05.2013 - Medaljeregn til spanien

La Báscula er blevet overdænget med bronzemedaljer ved Decanter World Wine Awards 2013. Hele 6 medaljer blev det til ved den prestigefyldte smagning.

 

Decanter World Wine Awards blev lanceret i 2004 med 4.000 tilmeldte vine, og kunne således i år holde 10 års jubilæum, som verdens førende vinkonkurrence med ikke mindre end 14.362 tilmeldte vine fra hele verden.

219 vineksperter fra 27 lande, heriblandt 75 Master of Wine og 13 Master Sommeliers mødtes i London i april 2013 for at smage på herlighederne.

9.873 vine blev tildelt medaljer, fordelt på 156 regionale trofæer, 229 guldmedaljer, 1.665 sølvmedaljer, 4.165 bronzemedaljer og 3.658 vine blev "commended".