http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Borgo SanLeo, Garganega VenetoMonin Sirup Hyldeblomst

Hesketh, "Lost Weekend"  Chardonnay
Forstør billede


Hesketh, "Lost Weekend" Chardonnay

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 43530

Hesketh “Lost Weekend”

Chardonnay

Hesketh Wine Company er et lille familieejet vinfirma i staten South Australia. De samarbejder med flere selvstændige avlere i regionen og behandler alle vinene som traditionelle vingårde ville gøre. Men i stedet for at forsøge at være alt for alle, så fokuseres der i stedet på at få det bedste ud af hver enkelt region og druesort. På den måde skabes et bredt, men alligevel meget individuelt og varieret sortiment.

Heskeths eget winery ligger i Barossa Valley, hvor Winemakerne Phil Lehmann og Charlie Ormsby plejer udviklingen af vinene og sikrer høj og konstant kvalitet. Phil Lehmann er søn af den legendariske Peter Lehmann fra Barossa.

Husets helt egen stil ”The Hesketh Style” er baseret på balance og kompleksitet, men endnu vigtigere - drikkevenlighed. Det giver vine med generøse smags- og aromastoffer, som også afspejler de vinmarker, druerne har været dyrket på.

Hesketh “Lost Weekend”, Chardonnay, er én vin i en serie af kunst-vine, hvor det er den lokale australske kunstner, Georgina Harts kunstværker der pryder serier af vine – se mere om kunstneren på http://georginahart.com.au/

Druerne er udvalgt med stor omhu fra de bedst egnede dyrkningsområder for netop denne drue. I dette tilfælde kommer druerne dels fra Padthaway, en underregion til Limestone Coast. Dels fra Coonawarra.

Farven er strågul med grønne reflekser. Duften er citrus, moden melon, pære og nektarin, efterfulgt at et hint af cedertræ.

Smagen er fyldig og frisk med snert af grapefrugt, lime og passionsfrugt med undertoner af tropiske frugter. Igen anes til sidst et strejf af fadlagringen.

Land: Australien
Område: South Australia, dels fra Padthaway (80%), en underregion til Limestone Coast; dels fra Coonawarra (20%).
Ejer: Hesketh Wine Company Pty. Ltd.
Årgang: 2014
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Skruelåg
Jordbund: Hovedsageligt kalksten
Druesammensætning: 100 % Chardonnay
Høst: Foråret 2014
Gæring: Ved lav temperatur for at bevare frugten og friskheden i vinen.
Lagring:  Fadlagring 6 måneder på fransk eg.
Alkohol: 13 %
Ph-værdi: 3,29
Restsukker: 2,5 g/ltr.
Totale syreindhold: 6,5 g/ltr.
Anbefalet serveringstemp.: 10°C

 pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

HvidvinLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

21.05.2013 - Medaljeregn til spanien

La Báscula er blevet overdænget med bronzemedaljer ved Decanter World Wine Awards 2013. Hele 6 medaljer blev det til ved den prestigefyldte smagning.

 

Decanter World Wine Awards blev lanceret i 2004 med 4.000 tilmeldte vine, og kunne således i år holde 10 års jubilæum, som verdens førende vinkonkurrence med ikke mindre end 14.362 tilmeldte vine fra hele verden.

219 vineksperter fra 27 lande, heriblandt 75 Master of Wine og 13 Master Sommeliers mødtes i London i april 2013 for at smage på herlighederne.

9.873 vine blev tildelt medaljer, fordelt på 156 regionale trofæer, 229 guldmedaljer, 1.665 sølvmedaljer, 4.165 bronzemedaljer og 3.658 vine blev "commended".