http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Dopff au Moulin Muscat ReserveBushmills Single Malt 10 år

Hesketh, Mezzo, Shiraz
Forstør billede


Hesketh, Mezzo, Shiraz

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 28540

Hesketh MEZZO

Shiraz og Mataro

Hesketh Wine Company er et lille familieejet vinfirma i staten South Australia. De samarbejder med flere selvstændige avlere i regionen og behandler alle vinene som traditionelle vingårde ville gøre. Men i stedet for at forsøge at være alt for alle, så fokuseres der i stedet på at få det bedste ud af hver enkelt region og druesort. På den måde skabes et bredt, men alligevel meget individuelt og varieret sortiment.

Heskeths eget winery ligger i Barossa Valley, hvor Winemakerne Phil Lehmann og Charlie Ormsby plejer udviklingen af vinene og sikrer høj og konstant kvalitet. Phil Lehmann er søn af den legendariske Peter Lehmann fra Barossa.

Husets helt egen stil ”The Hesketh Style” er baseret på balance og kompleksitet, men endnu vigtigere - drikkevenlighed. Det giver vine med generøse smags- og aromastoffer, som også afspejler de vinmarker, druerne har været dyrket på.

I midten af 1980’erne beplantede Robert Hersketh og Mark Swann som de første vinstokke i Tatiara området i South Australia, hvor den jernholdige ”terra rossa”-jordbund og et underliggende lag af kalksten giver vinene en helt unik kombination af rigdom og en kølig elegance. Distriktet ligger øde placeret midt imellem (= MEZZO på italiensk) Adelaide og Melbourne.

Farven er dyb rød med en meget mørk kerne. Den har en duft af sorte bær, skovbund og læder. En taninrig smag som er kraftig og alligevel blød og rund.

Land: Australien
Område: Tatiara, South Australia.
Ejer: Hesketh Wine Company Pty. Ltd.
Årgang: 2014
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Skruelåg
Jordbund: Jernholdige ”terra rossa”-jordbund og et underliggende lag af kalksten
Druesammensætning: 66% Shiraz, 34% Mataro (mere kendt under navne som Mourvédre og Monastrell)
Høst: Marts for Shiraz og april for Mataro grundet senere modning.
Gæring: Åben gæring med skind­kontakt i 8-10 dage.
Lagring: Al Mataro er lagret i 6 måneder på gammel fransk eg; mens 85% af Shiraz er lagret på en kombination af store nye (20%) og gamle (80%) egefade (Hogsheads). De resterende 15% Shiraz er lageret separat på ståltank for at bevarer en frisk frugtrig karakter.
Alkohol: 14 %
Ph-værdi: 3,52
Restsukker: 0,9 g/ltr.
Total syreindhold: 6,3 g/ltr
Anbefalet serveringstemp.: 18°C
Lagringspotentiale: 5-8 år

pdf-icon

 

 
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

HvidvinLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

{slimbox images/stories/awards/Skalli_Winemaker2009_474x711.jpg,images/stories/awards/Skalli_Winemaker2009_133x200.jpg,Skalli - Red Winemaker of the Year}

01.06.2010 Hæder til Frankrig

Skalli
- Best Red Winemaker of the year 2009

Skalli, flagskibet indenfor sydfranske vine er blevet tildelt titlen som "Best Red Winemaker of the Year" ved International Wine Challenge 2009

mere...