Produkter

Zin-Phomaniac Lodi Zinfandel

29700
Grillret
Grillret
Mørkt kød
Mørkt kød
Ost, kraftig
Ost, kraftig
Vildtkød
Vildtkød

Skala

fyldig
kraftig
let
medium
sød
tør

Beskrivelse

 

Zin-Phomaniac

Lodi Zinfandel - Old Vine

Zin-Phomaniac produceres af og for Zinfandelelskere, der tørster efter den berusende aroma og varme som Zinfandel druen frembringer. Druerne kommer fra Californiens bedste Zinfandel regioner, og altid fra gamle vinstokke. Tag blot et enkelt nip og du ved, at ”Life is hell, without Zinfandel”...

Vækstsæsonen 2014 var så tæt på ideel som en drueproducent eller winemaker kunne håbe på. Perfekt vejr i starten af året frembragte et rettidig knopfrembrud, en stabil blomstring og jævn frugtsætning. Sommeren fulgte med en langvarig periode af varme dage og kølige, tågede nætter, så druerne modnede langsomt.

Zinfandeldruerne, til denne vin kommer fra marker med gamle vinstokke ”Old Vine” fra Lodi området. Alle druer er håndplukket over en periode på flere uger, da hver vinmark skulle opnå optimal modenhed.

Druerne blev plukket i de tidlige og kølige morgentimer for at bevare friskhed og syrlighed og hurtigt bragt til vingården for maceration i rustfri ståltanke. Herefter blev vinen lagret ni måneder i små, nye og brugte franske egetræsfade, for at tilføre subtile noter af brune krydderier og cedertræ til den færdige vin.

Med fristende aromaer af mørke kirsebær, brombær og krydderier er Zin-Phomaniac en kompleks og fyldig vin med en saftig og ligefrem smag af modne blå frugter og mørk halvsød chokolade. Et kys af vanilje og et strejf af brunt bagekrydderi tilføjer dybde til den lange og tilfredsstillende smag.

 

90 point & ”Editors Choice” - Wine Enthusiast (årg. 2014)

Sølvmedalje - Los Angeles International Wine Competition (årg 2014)

Sølvmedalje - San Francisco Chronicle Wine Competition 2016 (årg 2012)

Information

Land
USA
Region
Californien
Distrikt
Lodi
Årgang
2020
Alc %
14,5
Lukning
Skruelåg
Størrelse
75 cl
Antal pr. kolli
12
Druetype
- Zinfandel
Anvendelse
- Grillret
- Mørkt kød
- Ost, kraftig
- Vildtkød
Drueandel
- Zinfandel 100%
Lagring
9 måneders fadlagring
Potentiale
- 8-12 år
- Drikkeklar
Skala rødvin
Fyldig
Download som PDF