Produkter

Whinfield Estate Chardonnay

44360
Fisk, fed
Fisk, fed
Fisk, lys
Fisk, lys
Fjerkræ
Fjerkræ

Skala

Beskrivelse

Chardonnay er verdens tredje mest plantede vindrue og den dyrkes stort set overalt i verden. Druen stammer oprindeligt fra Libanon, og den er druen bag de store hvidvine fra Bourgogne og Chablis i Frankrig. Den har en forbavsende tilpasningsevne over for klima, jord og terroir. Den egner sig som få andre hvide druesorter til lagring på egefade.

Chardonnay er den mest udbredte druesort i Californien, hvor den dyrkes i kystområderne. Her nyder den godt af de kølige og svalende vinde fra iskolde havstrømme fra Alaska, der køler havet ud for Californiens kyst, og danner tætte tågebanker ind over vinmarkerne. Disse er ligeledes med til at beskytte druerne mod for meget sol og varme.

Det er en meget alsidig drue og giver fremragende, rige og komplekse hvide vine. Californisk Chardonnay, der er gæret på fad, har en rig, intens frugtsmag af pære, æble, melon og fersken med undertoner af eg. I de seneste år er mange vinproducenter imidlertid begyndt at fremstille en Chardonnay, som er friskere og med meget lidt eller ingen smag af eg.

Whinfield Estate er en sådan moderne Californisk Chardonnay. Her fremhæves friskheden, dog uden at gå på kompromis med blødheden som ligeledes kendetegner Chardonnay.

Whinfield Estate Chardonnay er medium fyldig, rig på aroma fra citrus frugter, grønne æbler og pærer, med et strejf af melon og vanilje i eftersmagen.

Vinen er særligt velegnet som aperitif, til lyst fjerkræ, laks og dampet fisk.

Information

Land
USA
Region
Californien
Årgang
2021
Alc %
14,0
Lukning
Skruelåg
Størrelse
75 cl
Antal pr. kolli
6
Druetype
- Chardonnay
Anvendelse
- Fisk, fed
- Fisk, lys
- Fjerkræ
Drueandel
- Chardonnay 100%
Potentiale
- 1-3 år
- Drikkeklar
Skala hvidvin
Halv tør
Download som PDF