http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Viña Altamar TempranilloASK ØL nr. 6 - Påskeurt

Whinfield Estate, Chardonnay
Forstør billede


Whinfield Estate, Chardonnay

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 44360

Whinfield Estate

Chardonnay

Chardonnay er verdens tredje mest plantede vindrue og den dyrkes stort set overalt i verden. Druen stammer oprindeligt fra Libanon, og den er druen bag de store hvidvine fra Bourgogne og Chablis i Frankrig. Den har en forbavsende tilpasningsevne over for klima, jord og terroir. Den egner sig som få andre hvide druesorter til lagring på egefade.

Chardonnay er den mest udbredte druesort i Californien, hvor den dyrkes i kystområderne. Her nyder den godt af de kølige og svalende vinde fra iskolde havstrømme fra Alaska, der køler havet ud for Californiens kyst, og danner tætte tågebanker ind over vinmarkerne. Disse er ligeledes med til at beskytte druerne mod for meget sol og varme.

Det er en meget alsidig drue og giver fremragende, rige og komplekse hvide vine. Californisk Chardonnay, der er gæret på fad, har en rig, intens frugtsmag af pære, æble, melon og fersken med undertoner af eg. I de seneste år er mange vinproducenter imidlertid begyndt at fremstille en Chardonnay, som er friskere og med meget lidt eller ingen smag af eg.

Whinfield Estate er en sådan moderne Californisk Chardonnay. Her fremhæves friskheden, dog uden at gå på kompromis med blødheden som ligeledes kendetegner Chardonnay.

Whinfield Estate Chardonnay er medium fyldig, rig på aroma fra citrus frugter, grønne æbler og pærer, med et strejf af melon og vanilje i eftersmagen.

Vinen er særligt velegnet som aperitif, til lyst fjerkræ, laks og dampet fisk.

Land: USA
Område: Californien
Ejer: Whinfield Estate
Årgang: 2014
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Skruelåg
Druesammensætning: 100% Chardonnay
Alkohol: 13,5 %
Anbefalet serveringstemp.: 10-12°C

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen
Login


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

31.03.201 Medalje til Le Reviseur

Guldmedalje til Le Reviseur XO Cognac

Le Reviseur XO Cognac har vundet GULDMEDALJE ved San Francisco World Spirits Competition 2011. Konkurrencen blev afholdt 18.-20. marts 2011 på Hotel Nikko i San Francisco og var den 11. og hidtil største. 1.106 produkter fra 61 lande deltog i konkurrencen.

Se hele beskrivelsen her