http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Carta Vieja Cabernet Sauvignon Gran ReservaCavino Mavrodafne Reserve - 50 cl

Whinfield Estate, Zinfandel
Forstør billede


Whinfield Estate, Zinfandel

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 29360

Whinfield Estate

Zinfandel

Hvis USA har en nationaldrue, er det Zinfandel. Lighedstrækkene til den Italienske Primitivo drue fra Apuglien er dog så store, at der i mange år har kørt en diskussion om hvorvidt de to er ens. Nylige DNA-undersøgelser har nu endelig klargjort, at Zinfandel og Primitivo er en og samme druesort.

Vine på Zinfandel er altid mørke og kraftige. Smagen kan variere fra det søde af chokolade, nødder og svesker, til det krydrede af peber, kanel og allehånde. Generelt er de amerikanske Zinfandel vine mere søde og krydrede, mens de syditalienske har mere bærduft.

Zinfandel kræver varme og en lang sæson, så druerne får tid til at modne fuldt ud. Den færdige vin skal gerne nå mindst 14 % alkohol, for at frugten kommer frem. At nå dertil kræver masser af sol, som der er meget af i Californien. Jo senere Zinfandel høstes, jo mørkere bær findes i vinen, hvor de mest ekstreme bevæger sig over mod rosiner og svesker.

Dry Creek Valley anses for at være Zinfandels højborg i Amerika. Her er varmt om dagen og køligt om natten. Det giver saftige vine med god syre, som har toner af peber og brombær.

Whinfield Estate Zinfandel er medium fyldig, rig på aroma af brombær og ribs, med et strejf af krydderier. Den frugtfyldte bærsmag og sorte peber trænger igennem i den lange eftersmag.

Vinen er særligt velegnet til BBQ, kraftige kødretter, vildt, samt ost.

Land: USA
Område: Californien
Ejer: Whinfield Estate
Årgang: 2013
Type: Rødvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Skruelåg
Druesammensætning: 100% Zinfandel
Alkohol: 14 %
Anbefalet serveringstemp.: 18-19°C

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen
Login


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

 

17.03.2013 Verdens bedste Cognac!

ABK6 V.S.O.P Grand Cru Cognac er udnævnt til "Verdens bedste Cognac" i 2014

The World Cognac Awards er en del af de prestigefyldte World Drinks Awards program, lanceret i 2007.

Efter smagningerne blev Cognac ABK6 V.S.O.P. Grand Cru tildelt prisen som "Verdens bedste Cognac 2014", fordi den har en yderst tiltalende, let og blød "easy-to-drink"-stil, samt en frugtrig eftersmag. Duften og smagen indeholder æbletærte og kanel, orange, vanilje og nødde aromaer, som giver en fremragende finish.