Produkter

Whinfield Estate Zinfandel

29360
Grillret
Grillret
Mørkt kød
Mørkt kød
Ost, kraftig
Ost, kraftig
Vildtkød
Vildtkød

Skala

fyldig
kraftig
let
medium
sød
tør

Beskrivelse

Whinfield Estate

Zinfandel

Hvis USA har en nationaldrue, er det Zinfandel. Lighedstrækkene til den Italienske Primitivo drue fra Apuglien er dog så store, at der i mange år har kørt en diskussion om hvorvidt de to er ens. Nylige DNA-undersøgelser har nu endelig klargjort, at Zinfandel og Primitivo er en og samme druesort.

Vine på Zinfandel er altid mørke og kraftige. Smagen kan variere fra det søde af chokolade, nødder og svesker, til det krydrede af peber, kanel og allehånde. Generelt er de amerikanske Zinfandel vine mere søde og krydrede, mens de syditalienske har mere bærduft.

Zinfandel kræver varme og en lang sæson, så druerne får tid til at modne fuldt ud. Den færdige vin skal gerne nå mindst 14 % alkohol, for at frugten kommer frem. At nå dertil kræver masser af sol, som der er meget af i Californien. Jo senere Zinfandel høstes, jo mørkere bær findes i vinen, hvor de mest ekstreme bevæger sig over mod rosiner og svesker.

Dry Creek Valley anses for at være Zinfandels højborg i Amerika. Her er varmt om dagen og køligt om natten. Det giver saftige vine med god syre, som har toner af peber og brombær.

Whinfield Estate Zinfandel er medium fyldig, rig på aroma af brombær og ribs, med et strejf af krydderier. Den frugtfyldte bærsmag og sorte peber trænger igennem i den lange eftersmag.

Vinen er særligt velegnet til BBQ, kraftige kødretter, vildt, samt ost.

Information

Land
USA
Region
Californien
Årgang
2020
Alc %
14,0
Lukning
Skruelåg
Størrelse
75 cl
Antal pr. kolli
6
Druetype
- Zinfandel
Anvendelse
- Grillret
- Mørkt kød
- Ost, kraftig
- Vildtkød
Drueandel
- Zinfandel 100%
Potentiale
- 1-3 år
- Drikkeklar
Skala rødvin
Medium
Download som PDF