http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Château de Pommard 2010Cuba Caramel

Lanson Vintage Collection 1985
Forstør billede


Lanson Vintage Collection 1985

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 50160

Lanson Vintage Collection 1985

Champagne - Frankrig

Lanson blev grundlagt i 1760 af François Delamotte og er dermed verdens 3. ældste champagnehus. Lanson Champagne er det fjerde største champagnehus, og ejes i dag af familien Mora.

I 1970’erne besluttede Winemaker Victor Lanson fortsat kun at fremstille Champagne efter den traditionelle metode uden malolaktisk gæring, hvilket garanterer en helt unik friskhed i champagnen og lader druernes oprindelige aroma udvikle sig helt perfekt.

Over 250 års erfaringer og know-how er omhyggeligt bevaret og videreført gennem generationer af winemakere. Jean-Paul Gandon har siden 1972 arbejdet hos Lanson og været winemaker siden 1986. Han er om nogen indbegrebet af Lansons ypperlige kvalitet.

Lanson er i dag den mest solgte Champagne både i England og på restauranter i Paris. Desuden har både det engelske og spanske kongehus valgt Lanson som hofleverandør.

Lanson fremstiller Vintage Champagne, af de bedste druer fra de bedste Grand Cru marker. Hovedbestandelen er Pinot Noir og mindst en tredjedel af blandingen er Chardonnay. Det er dog kun i de de allerbedste år Vintage Champagnen fremstilles.

Vintage Champagnen leveres i en pose med en film af Jean-Paul Gandon.

Lanson Vintage 1985 har en smuk gylden farve og en toastet aroma kombineret med modne frugter og blomster. Smagen er fyldig, kompleks og velstruktureret.

Jean-Paul Gandon: ”Hver eneste årgang af Lanson Vintage Champagne er et stykke kunst, blandet med lidenskab og hengivenhed. De er resultatet af en evig søgen efter det ypperste, samt et enestående engagement blandt alle ansatte hos Lanson”

Land: Frankrig
Område: Champagne
Ejer: Lanson
Årgang: 1985
Crus: Grand Cru marker: Cramant, Oger og Verzenay.
Type: Champagne
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Druesammensætning: 52 % Pinot Noir og 48 % Chardonnay
Høst: 1985 var præget af alvorlig frost der ødelagde mere en 3.500 hektar vinmarker. Men de intakte druer udviklede stor kompleksitet, finesse og elegance.
Gæring: Lanson Champagne fremstilles uden malolaktisk gæring.
Lagring: Alle vintageflasker opbevares under optimale forhold og håndteres og færdiglaves kun mod bestilling. Alt foregår med håndkraft.
Alkohol: 12,5 %
Anbefalet serveringstemp.: 12ºC

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen
Login


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

28.03.2012 DGB awarded

Det sydafrikanske kooperativ DGB er blevet hædret med den prestigefyldte Green Award 2012 af det engelske Magasin "Drinks Business"

Læs mere...