http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
PSI 2015 - PingusCarta Vieja Merlot Rose

Simon-Selosse Grand Cru Premieres Saveurs Champagne
Forstør billede


Simon-Selosse Grand Cru Premieres Saveurs Champagne

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 50210

Simon-Selosse

Cuvée Premieres Saveurs Extra Brut Champagne

Simon Phillippe Selosse hedder ejeren, en mand i 50’erne, som lever og ånder for sine marker og sin vin.

Til champagnehuset Simon-Selosse, hører kun Grand Cru marker. Alle vinene bliver produceret organisk, hvilket betyder, at der ikke er brugt sprøjtemidler i marken, der er ikke brugt svovl til at stoppe gæringer, og der er ikke tilsat unaturlig gær. Alt hvad der er i flasken, kommer direkte fra marken. Markerne er utrolig kalkholdige, hvilket kendetegner Grand Cru markerne.

Simon-Selosse benytter sig ikke af fadlagring, men lagring på ståltanke. Det giver vinen et mindre ristet og mørkt udtryk, og giver Champagnen en ”moden” syre (moden=ikke aggressiv i munden), hvilket er utrolig dejligt hos en Grand Cru.

Til mad foreslår vi skalddyr, fisk med tørrede frugter, grønne kål, salater, og til lyse kyllingeretter. Vi har besøgt Simon-Selosse adskillige gange. Navnet virker bekendt, og det er pga. fætteren Jacques Selosse, som også laver Grand Cru Champagne. De to er dog uden sammenligning, da deres produktionsmetoder er radikalt forskellige.

Duften er af røde æbler, en anelse mere kontakt til gæren (ifht. brut), giver vinen et mere modent udtryk, som munder over i konfiterede grapeskaller, mandel & brioche.

Smagen er intens med små elegante bobler (Tegn på længere lagring i flaske inden degorgement), og af æble, mandel og grapeskaller.

En Champagne som passer godt til østers og andet rå skaldyr med et hint af eksotisk frugtsyre (Passion, ananas, pomelo, blodappelsin o.l.).

Land: Frankrig
Område: Champagne
Ejer: Simon-Selosse
Type: Champagne
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Lagring: Lagret i ståltanke
Alkohol: 12 %

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen
Login


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

23.10.201 Mendocino Wine CO - Certificeret Co2-neutral

Vores californiske vinhus, Mendocino Wine Co. er certificeret CO2 neutral, og det endda uden at købe CO2-kvoter!

Det ene certifikat viser at Vingården Mendocinos vinmarker og den måde de håndterer disse er CCOF certificeret, hvilket svarer til EU's ØKO-mærke. Grunden til at ”kun” Paul Dolan er ØK-certificeret, er at her anvender de udelukkende druer fra egne kontrollerede marker.

Det andet certifikat viser at Vingården Mendocino behandler og producerer al den vin de får ind efter CCOF- standarder – altså efter EU's økologiske standarder, også selv om ikke alle druer er dyrket økologisk. Du finder vinene fra Mendocino Wine Co. her

{slimbox images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_GMAWeb.jpg,images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_GMAWeb_thumb.jpg,Mendocino CCOF Certificate GMA;images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_NOPWeb.jpg,images/stories/vinhuse/mendocino_CCOF_Certificate_NOPWeb_thumb.jpg,Mendocino CCOF Certificate NOP}

Se også www.mendocinowineco.com/trade-media - med nyttig information, hvis du vil vide mere!