Produkter

Ch. Le Coteau Margaux 2018

14100
Braiseret ret
Braiseret ret
Grillret
Grillret
Oksekød
Oksekød

Skala

fyldig
kraftig
let
medium
sød
tør

Beskrivelse

Château Le Coteau er en af ​​de sidste familieejede gårde i AOC Margaux. Da Eric Léglise (vinmager og anerkendt ønolog) købte ejendommen i 1993, iværksatte han flere ændringer, og vin blev således den eneste afgrøde. I 2001 opførte han nye gæringskar til vinproduktionen. Målet var, og er stadig, at modernisere vinificationsudstyret for at frembringe de bedst mulige vine.

AOC (Appellation d'Origine Contrôlée) er er et fransk kontrolsystem indført i 1935. AOC er en garanti for navn og oprindelse, men betegnelsen betyder endvidere, at vinen er fremstillet efter lokale og fastdefinerede regler. Reglerne tilsiger brug af hvilke druesorter, der må anvendes, deres pleje, høstens størrelse og minimumindhold af alkohol.

Château Le Cotea, Margaux udgør 12 hektar, og er beliggende på de smukke grusholdige områder i Margaux, som giver druer af stor modenhed og en vin af høj kvalitet. Alle druer håndplukkes, og her sker første selektion af druerne, så kun de bedste indgår i denne vin. Vinproduktionen er så vidt muligt bæredygtig. Vinificeringen er fragmenteret og termoreguleret, før vinen lagres i 12- 16 måneder på nye franske egetræsfade (barrique). Château Le Coteaus druesorter er 65% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 8% Cabernet Franc og 2% Petit Verdot.

Château Le Cotea, Margaux har en klar rubinrød farve. I duften anes ribs, kirsebær, saftige urter, forårsblomster og cedertræ. Smagen afspejler en Cabernet Sauvignon-domineret blanding med en god portion Merlot. Klassisk Margaux kompleksitet og elegance definerer denne udsøgte vin. Smagen er mellemfyldig, og er pænt afbalanceret med integreret syre og en fantastisk finish. En vin som også har op til 10 års lagringspotentiale.

Château Le Cotea, Margaux er særligt velegnet til kraftige kødretter.

 

Serveringstemperatur: 16 – 18 ºC

 

Information

Land
Frankrig
Region
Bordeaux
Distrikt
MARGAUX
Årgang
2018
Alc %
0,0
Lukning
Korkprop
Størrelse
1/1
Antal pr. kolli
6
Druetype
- Cabernet Franc
- Cabernet Sauvignon
- Merlot
- Petit Verdot
Anvendelse
- Braiseret ret
- Grillret
- Oksekød
Drueandel
- Cabernet Franc 8%
- Cabernet Sauvignon 65%
- Merlot 25%
- Petit Verdot 2%
Lagring
16 måneders fadlagring
Potentiale
- 8-12 år
- Drikkeklar
Skala rødvin
Kraftig, Tør
Download som PDF