Produkter

Ch. Canteloup Médoc

14095
Grillret
Grillret
Krydret ret
Krydret ret
Oksekød
Oksekød
Svinekød
Svinekød

Skala

fyldig
kraftig
let
medium
sød
tør

Beskrivelse

Château Canteloup er den anden vin fra Château La Gorce, Médoc Cru Bourgeois, som er en stor vinmark, der strækker sig over en syd- og vestvendt bakke grænsende mod nord til Saint-Estèphe-regionen. Ikke langt fra Girondefloden som giver området et tempereret klima, hvor man oftest undgår frost i foråret. Frost er meget kritisk i forhold til blomstringen.

Chateau Canteloup Médoc ejes af Fabre familien, og er på 55 ha, der hovedsageligt består af gruset jord. Druesorterne er 45 % Cabernet Sauvignon og 55 % Merlot. Den gennemsnitlige alder for vinstokkene er ca. 15-20 år.

Vinificationen foregår traditionelt, og er temperaturstyret for at sikre en lav gæringstemperatur. Druerne forbliver i gæringstankene i 18 -21 dage for maksimal ekstraktion. Derefter anbringes vinen i egetræfade i en gammel halvt-underjordisk kælder, hvor den modner i 18 måneder, før den bliver aftappet.

Farven er dyb rubinrød. Duften er fin og elegant med en god aromatisk tilstedeværelse, meget frugtrig med antydninger af krydderier. Smagen i denne superfyldige vin domineres af moden Merlot, der har fået struktur af den lettere Cabernet Sauvignon. Vinen er moden, fuld af blommesmag og mørke tanniner. Et strejf af lakrids og gammelt træ giver denne kraftfulde vin en fin bitter kant.

Information

Land
Frankrig
Region
Bordeaux
Distrikt
Medoc
Årgang
2018
Alc %
12,5
Lukning
Korkprop
Størrelse
75 cl
Antal pr. kolli
12
Druetype
- Cabernet Franc
- Cabernet Sauvignon
- Merlot
Anvendelse
- Grillret
- Krydret ret
- Oksekød
- Svinekød
Lagring
Fadlagring
Potentiale
- 4-8 år
- Drikkeklar
Skala rødvin
Fyldig
Download som PDF