Produkter

Ch. Franc Mayne Saint-Emilion Grand Cru Classé

17240
BBQ
BBQ
Kalv
Kalv
Mørkt kød
Mørkt kød
Ost, kraftig
Ost, kraftig

Skala

fyldig
kraftig
let
medium
sød
tør

Beskrivelse

Château Franc Mayne er et vinslot, hvis vinmarker er klassificeret som Grand Cru Classé i Saint Emilion. Slottet er beliggende mod Franc-kysten, hvorfra slottes navn kommer. Slottet har en vinmark på 7 ha. Dens vinmark ligger på det berømte kalkstensplateau Saint-Emilion. Vinrankerne er plantet på et tyndt lag ler over kalksten. Området grænser op til der, hvor Romerne dyrkede vin i oldtiden. Et tidligere posthus vidner om, at pilgrimme plejede at komme her på vej til Santiago de Compostela.

Château Franc Mayne er et smukt sted, der tilbyder en vidunderlig udsigt over selve vingården og dens underjordiske kældre, som spreder sig over 2 ha.

Saint-Émilionslottene blev første gang klassificeret i 1955, og klassifikationen skal revurderes hvert 10 år.

Der har i mange år været en del roderi omkring klassifikationen, idet 2006-klassifikation i 2008 blev dømt ugyldig af en domstol på baggrund af sagsanlæg fra en række deklasserede slotte.

Den franske regering vedtog i maj 2009, at det var 1996-klassifikationen, der skulle gælde indtil videre med den tilføjelse at seks slotte, der i 2006 blev opgraderet til Grand Cru Classé og to slotte der blev opgraderet til Premier Grand Cru Classé B, skulle beholde deres klassifikation fra 2006 og gældende fra dette år.

I september 2012 kom så den nye klassifikation, som bl.a. ledsages af en regel om, at hvis et slot skal avancere til Premier Grand Cru Classé, så skal der smages 15 årgange af slottes vin. Smagning af vinene vil bidrage med mindst 50 % til bedømmelsen. Derudover vil der blive lagt vægt på vineriets hygiejne, tekniske udstyr og vinslottets omdømme.

Franc-Mayne fra 2015 har en raffineret og detaljeret duft af brombær, hindbær og et strejf af cedertræ fra fadlagringen. Den har en klassisk smag, som er frisk og levende, og hvor der anes saftige røde bær bag den ranke syre. Den er præcis, fokuseret og elegant, uden at det går ud over smagen af frugt.

Information

Land
Frankrig
Region
Saint Emilion
Distrikt
Grand Cru St.-Emilion
Årgang
2012
Alc %
12,5
Lukning
Korkprop
Størrelse
75 cl
Antal pr. kolli
12
Druetype
- Cabernet Franc
- Merlot
Anvendelse
- BBQ
- Kalv
- Mørkt kød
- Ost, kraftig
Drueandel
- Cabernet Franc 10%
- Merlot 90%
Lagring
18 måneders fadlagring
Potentiale
- 1-3 år
- Drikkeklar
Skala rødvin
Fyldig
Download som PDF