Produkter

Hospices de Beaune Pommard Billardet 16

22570
Fisk, lys
Fisk, lys
Lam
Lam
Salater
Salater
Skaldyr
Skaldyr
Tapas
Tapas

Skala

fyldig
kraftig
let
medium
sød
tør

Beskrivelse

Hospice de Beaune

Pommard - Cuvée Billardet 2016

Special cuvée selected by Excellent Wine

Denne cuvee hædrer 2 dygtige doktorer fra Hospice de Beaune: Antoine Billardet som arbejdede gennem revolutionen, og hans søn Charles, en studerende kirurg, i Napoleon Bonepartes hær, som efterfølgende viede 50 år af sit liv til de syge i Beaune.

Dette er den højest respekterede Pommard cuvée fra Hospice de Beaune. 87 % af vinmarken blev beplantet i 1988 eller før, gående tilbage til 1960 og 1954. 35 % af denne cuvée kommer fra Premier Cru les Arvelets, hvor vinstokkene har en gennemsnitsalder på mere end 25 år.

På den 156. vinauktionen på Hospice de Beaune den 20. november 2016 bød John Henriksen, tidligere ejer af Excellent Wine, på ét af de 10 fade af denne cuvée der blev sat til salg.

Umiddelbart inden auktionen, havde John prøvesmagt de 42 forskellige cuvéer der blev udbudt på dette års auktion. Selvom det er svært at smage på fad-prøver havde John rettet sin interesse for netop denne cuvée, derfor er det også ekstra heldigt at vi kunne erhverve fadet.

Vinen har en lys rubinrød farve. I duften aner man aromaer af jordbær, kirsebær og søde krydderier som kanel. Dette gælder også for smagen, som er frisk og vel afbalanceret med bløde og imødekommende tanniner, som er kendetegnende for gode Pinot Noir vine.

Information

Land
Frankrig
Region
Bourgogne
Distrikt
HOSPICES DE BEAUNE
Årgang
2016
Alc %
13,0
Lukning
Korkprop
Størrelse
75 cl
Antal pr. kolli
6
Druetype
- Pinot Noir
Andet
Eksklusiv
Anvendelse
- Fisk, lys
- Lam
- Salater
- Skaldyr
- Tapas
Drueandel
- Pinot Noir 100%
Lagring
14 måneders fadlagring
Potentiale
- 8-12 år
- Drikkeklar
Skala rødvin
Let
Download som PDF