http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
ABK6 Ice CognacASK ØL nr. 1 - Jærnurt

Ackerman Sancerre
Forstør billede


Ackerman Sancerre

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 36350

Ackerman

Sancerre

Da Jean Baptiste Ackerman i sin tid rejste fra Champagne til Saumur, var det svært at forudse den store betydning, han ville få for vinproduktionen i Loire. Han ankom i 1811 til området ved St. Hilaire-St. Florent, hvor han omgående faldt for såvel vinen som sin fremtidige kone, Emélie Laurance. Med købet af en gammel limstenskælder var fundamentet således lagt for det kommende vinfirma, Ackerman-Laurance.
Ackerman, som firmaet blot kaldes i dag, er nu blandt de førende producenter i Loire. Man har langsomt opkøbt marker rundt omkring i Loire, men for at efterkomme den stadigt stigende efterspørgsel, har man set sig nødsaget til også at opkøbe druer på kontrakt fra områdets mindre producenter.

Huset har gennem generationer specialiseret sig i at fremstille mousserende vine, primært efter den originale champagnemetode (der hedder Méthode Traditionelle uden for Champagne-området), hvor andengæringen foregår på flaske og ikke i store tanke.

Ud over de mousserende vine producerer Ackerman også en lang række hvide, rosé og røde vine, der alle bærer præg af områdets terroir. Som man næsten kan læse, har huset vokset sig stort, og de små kældre, der tidligere indeholdt nogle få hundrede flasker, strækker sig i dag 7 kilometer ind i undergrunden og indeholder flere millioner flasker.

Vingården ligger i Sancerre, midt i Frankrig.

Vinstokkene er plantet på lerjord og kalksten, der bringer en naturlig mineralitet til vinen. Druerne høstes, når den optimale modenhed er nået, så de leverer de bedste aromaer af Sauvignon druen.

Vinen har en lysegul farve med grønne nuancer. Vinen er frisk og har en mineralsk næse med citrus og lime frugter. Smagen er tør, sprød og ren. Klassisk Sancerre med lime aroma og en lang dvælende finish på mineralske noter.

Denne vin egner sig særligt til fisk, skalddyr og rødkitoste.

Land: Frankrig
Område: Loire
Ejer: Ackerman
Årgang: 2013
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Areal: 14.000 ha
Jordbund: Kiesel og kalkholdig
Druesammensætning: 100 % Sauvignon Blanc
Høst: Alle druer er nøje udvalgt og høstet pr. håndkraft.
Lagring: Lagret i ståltank
Alkohol: 12 %
Anbefalet serveringstemp.:10° C

 pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosévin

RosévinLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine