![]() Forstør billede |
Ackerman Vouvray |
|
Pris pr. enhed (flaske): |
Stk. pr. kasse: 6 Indhold: 0.750 ltr. |
|
Varenr: 36380 Ackerman Vouvray Da Jean Baptiste Ackerman i sin tid rejste fra Champagne til Saumur, var det svært at forudse den store betydning, han ville få for vinproduktionen i Loire. Han ankom i 1811 til området ved St. Hilaire-St. Florent, hvor han omgående faldt for såvel vinen som sin fremtidige kone, Emélie Laurance. Med købet af en gammel limstenskælder var fundamentet således lagt for det kommende vinfirma, Ackerman-Laurance. Ackerman, som firmaet blot kaldes i dag, er nu blandt de førende producenter i Loire. Man har langsomt opkøbt marker rundt omkring i Loire, men for at efterkomme den stadigt stigende efterspørgsel, har man set sig nødsaget til også at opkøbe druer på kontrakt fra områdets mindre producenter. Huset har gennem generationer specialiseret sig i at fremstille mousserende vine, primært efter den originale champagnemetode (der hedder Méthode Traditionelle uden for Champagne-området), hvor andengæringen foregår på flaske og ikke i store tanke. Ud over de mousserende vine producerer Ackerman også en lang række hvide, rosé og røde vine, der alle bærer præg af områdets terroir. Som man næsten kan læse, har huset vokset sig stort, og de små kældre, der tidligere indeholdt nogle få hundrede flasker, strækker sig i dag 7 kilometer ind i undergrunden og indeholder flere millioner flasker. Druerne er høstet i Vouvray regionen. Ackerman Vouvray har en lysegul farve med grønne noter. Vinen er halvtør og indeholder en anelse sødme. Vinen er frugtig og har en duft af grønne æbler og moden pære. Smagen er halvtør, delikat, rund og velafbalanceret. I eftersmagen kan smagen af honning og ananas forekomme. Denne vin egner sig særligt til asiatiske retter, svinekød og ostedesserter. Land: Frankrig |
||
![]() Rødvin |
![]() Hvidvin |
![]() Rosévin |
|
|||