http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Lanson Black Label Brut - 1,5 ltr.Cuesta Cream Sherry

Ackerman Muscadet Sèvre et Maine, Sur Lie
Forstør billede


Ackerman Muscadet Sèvre et Maine, Sur Lie

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 36390

Ackerman

Muscadet Sèvre et Maine Sur Lie

Da Jean Baptiste Ackerman i sin tid rejste fra Champagne til Saumur, var det svært at forudse den store betydning, han ville få for vinproduktionen i Loire. Han ankom i 1811 til området ved St. Hilaire-St. Florent, hvor han omgående faldt for såvel vinen som sin fremtidige kone, Emélie Laurance. Med købet af en gammel limstenskælder var fundamentet således lagt for det kommende vinfirma, Ackerman-Laurance.

Ackerman, som firmaet blot kaldes i dag, er nu blandt de førende producenter i Loire. Man har langsomt opkøbt marker rundt omkring i Loire, men for at efterkomme den stadigt stigende efterspørgsel, har man set sig nødsaget til også at opkøbe druer på kontrakt fra områdets mindre producenter.

Huset har gennem generationer specialiseret sig i at fremstille mousserende vine, primært efter den originale champagnemetode (der hedder Méthode Traditionelle uden for Champagne-området), hvor andengæringen foregår på flaske og ikke i store tanke.

Ud over de mousserende vine producerer Ackerman også en lang række hvide, rosé og røde vine, der alle bærer præg af områdets terroir. Som man næsten kan læse, har huset vokset sig stort, og de små kældre, der tidligere indeholdt nogle få hundrede flasker, strækker sig i dag 7 kilometer ind i undergrunden og indeholder flere millioner flasker.

Ackerman Muscadet Sèvre et Maine har en lys gylden farve. Vinen er frisk og har en mineralsk næse med citrus og lime frugter. Smagen er tør, sprød og ren med lime/citrus aromaer og en lang dvælende finish på mineralske noter.

Vinen egner sig særligt til fisk, skalddyr og gedeoste.

Land: Frankrig
Område: Loire, Muscadet Sevre et Maine
Ejer: Ackerman
Årgang: 2012
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: skruelåg
Areal: 14.000 ha
Jordbund: Kisel og kalkholdig
Druesammensætning: 100 % Melon de Bourgogne
Høst: Alle druer er nøje udvalgt og høstet pr. håndkraft.
Gæring: Vinen har ligget 6 måneder med sammen med gærresterne, som frembringer en naturlig mineralitet og sprødhed til vinen. Dette kaldes ”Sur Lie” methoden.
Lagring: Lagring på ståltank
Alkohol: 11 %
Anbefalet serveringstemp.: 8ºC

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosévin

RosévinLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine