http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Bouchard Aîné Chablis 2017La Trucha, Albariño Rias Baixas

Ackerman, Pouilly-Fumé Chantegrive
Forstør billede


Ackerman, Pouilly-Fumé Chantegrive

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 36550

Ackerman

Pouilly Fumé Chantegrive

Da Jean Baptiste Ackerman i sin tid rejste fra Champagne til Saumur, var det svært at forudse den store betydning, han ville få for vinproduktionen i Loire. Han ankom i 1811 til området ved St. Hilaire-St. Florent, hvor han omgående faldt for såvel vinen som sin fremtidige kone, Emélie Laurance. Med købet af en gammel kalkstenskælder var fundamentet således lagt for det kommende vinfirma, Ackerman-Laurance.

Ackerman, som firmaet blot kaldes i dag, er nu blandt de førende producenter i Loire. Man har langsomt opkøbt marker rundt omkring i Loire, men for at efterkomme den stadigt stigende efterspørgsel, har man set sig nødsaget til også at opkøbe druer på kontrakt fra områdets mindre producenter.

Huset har gennem generationer specialiseret sig i at fremstille mousserende vine, primært efter den originale champagnemetode (der hedder Méthode Traditionelle uden for Champagne-området), hvor andengæringen foregår på flaske og ikke i store tanke.

Ud over de mousserende vine producerer Ackerman også en lang række hvide, rosé og røde vine, der alle bærer præg af områdets terroir. Som man næsten kan læse, har huset vokset sig stort, og de små kældre, der tidligere indeholdt nogle få hundrede flasker, strækker sig i dag 7 kilometer ind i undergrunden og indeholder flere millioner flasker.

Endvidere er vineriet udstyret med den nyeste teknik, hvilket også gør det muligt hver dag at foretage mere end 500 vinanalyser, der hver især skal sikre, at man opretholder den høje standard, huset har sat som målsætning.

Pouilly Fumé har en meget flot, blank, let og gylden farve. Duften minder om frugter man normalt mest forbinder med rødvine - solbær og ribs.

Den meget typisk ”røgede” eller flintestenskarakter, (Fumé betyder faktisk røget på fransk) kommer ligeledes godt frem. Vinen er både fed, krydret og samtidig frisk og delikat. Den har en meget lang og intens eftersmag med en flot og ren karakter af Sauvignon Blanc.

Vinen ville gå fint i spænd med østers og asparges på ristet brød med olivenolie.

Land: Frankrig
Område: Loire
Ejer: Ackerman
Årgang: 2013
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Areal: Ca. 14.000 ha
Jordbund: Kalksten
Druesammensætning: 100% Sauvignon Blanc
Lagring: På ståltanke
Alkohol: 12 %
Anbefalet serveringstemp.: 10ºC

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosévin

RosévinLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

24.09.2015 Medaljeregn til laroche

Masser af internationale medaljer er regnet ned over vinene fra Domaine Laroche, se et udvalg af dem her:

Læs mere...