http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Bouchard Aîné & Fils Cuvée Bouchard - Blanc de BlancsBouchard Aîné & Fils Pinot Noir Héritage du Conseiller

Ackerman, Sancerre, Les Charmelles
Forstør billede


Ackerman, Sancerre, Les Charmelles

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 0.750 ltr.

Varenr: 36360

Ackerman

Sancerre Les Charmelles

Da Jean Baptiste Ackerman i sin tid rejste fra Champagne til Saumur, var det svært at forudse den store betydning, han ville få for vinproduktionen i Loire. Han ankom i 1811 til området ved St. Hilaire-St. Florent, hvor han omgående faldt for såvel vinen som sin fremtidige kone, Emélie Laurance. Med købet af en gammel limstenskælder var fundamentet således lagt for det kommende vinfirma, Ackerman-Laurance.

Ackerman, som firmaet blot kaldes i dag, er nu blandt de førende producenter i Loire. Man har langsomt opkøbt marker rundt omkring i Loire, men for at efterkomme den stadigt stigende efterspørgsel, har man set sig nødsaget til også at opkøbe druer på kontrakt fra områdets mindre producenter.

Huset har gennem generationer specialiseret sig i at fremstille mousserende vine, primært efter den originale champagnemetode (der hedder Méthode Traditionelle uden for Champagne-området), hvor andengæringen foregår på flaske og ikke i store tanke.

Ud over de mousserende vine producerer Ackerman også en lang række hvide, rosé og røde vine, der alle bærer præg af områdets terroir. Som man næsten kan læse, har huset vokset sig stort, og de små kældre, der tidligere indeholdt nogle få hundrede flasker, strækker sig i dag 7 kilometer ind i undergrunden og indeholder flere millioner flasker.

Vingården er beliggende i Loire i det berømte område, Sancerre, midt i Frankrig.

Vinstokkene er plantet i dette unikke område hvor jordbunden er rig på lerjord og kalksten, der bringer en naturlig mineralitet til vinen. Druerne høstes, ved perfekt modenhed , så de leverer den bedste aroma fra Sauvignon druen.

Farven er strågul farve med grønne nuancer. Aromaen er frisk og mineralsk næse med citrus og lime frugter. Smagen er tør, sprød og ren. Klassisk Sancerre med lime aroma og en lang raffineret finish på mineralske noter.

Vinen egner sig særlig godt til, skaldyr, fisk og oste.

Land: Frankrig
Område: Loire
Ejer: Ackerman
Årgang: 2013
Type: Hvidvin
Flaskestørrelse: 75 cl
Lukning: Korkprop
Areal: 14.000 ha
Jordbund: Kiesel og kalkholdig
Druesammensætning: 100 % Sauvignon Blanc
Alkohol: 12 %
Anbefalet serveringstemp.: 10° C

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listenflere kategorier


Rødvin

Rødvin


Hvidvin

Hvidvin


Rosévin

RosévinLogin


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine