http://www.excellentwine.dk/

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Royal Salute 21 årCastello D´Albola Chianti Classico Le Ellere d´Albola

AYET Rosé, AOP Languedoc MAGNUM
Forstør billede


AYET Rosé, AOP Languedoc MAGNUM

Pris pr. enhed (flaske):

Stk. pr. kasse: 6
Indhold: 1.500 ltr.

Varenr: 47400

Ayet Rosé MAGNUM

AOP Languedoc, Frankrig

Den vin producerende region Coteaux du Languedoc dækker området ”Det Antikke Septimanie”, som strækker sig fra kysten og kratområderne ved Narbonne til udkanten af Nimes. Det er et område gennemsyret af historie.

Landsbyen Montpeyroux ligger i Coteaux du Languedoc området, 40 km nord for Montpellier, og er bygget op ad Mount Baudile, der ligger ved foden af Cevennerne. Byen var i det 14. århundrede sommerresidens for biskoppen af Montpellier, som producerede kendte vine.

Montpeyroux terroiret er inddelt i tre meget distinkte zoner (mellem jura, ler og kalksten, sten og småsten) De to druevarianter (Grenache og Cinsault) er repræsenteret i alle tre zoner, hvilket giver fylde og mangfoldighed på høsttidspunktet.

Druerne kommer fra udvalgt marker der matcher bestemte agronomiske kriterier. Druerne høstes om natten når luften er kølig og vinificeres ved direkte presning.

Ayet Rosé er en en ægte sydfransk landvin, der viser essensen af en god flaske rosévin: frugt, farve, aroma og smag! Vinen har en skøn laksefarve, og en lækker bouqet af vilde bær. Smagen er blød og forfriskende. Den perfekte sommervin!

Land: Frankrig
Område: Languedoc
Ejer: Caves Languedoc Roussillon
Årgang: 2017
Type: Rosévin
Flaskestørrelse: 150 cl
Lukning: Skruelåg
Jordbund: Kalkholdig og småstenede terrasser. Lerholdige skråninger med aflejringer.
Druesammensætning: Grenache og Cinsault
Dyrkningsmetode: Cordons de Royat opbinding
Høst: 45 Hls/Ha
Gæring: Temperaturkontrollerer gæring i tanke
Alkohol:
Anbefalet serveringstemp.: 10ºC

pdf-icon
Du skal være logget ind for at tilføje varer til Favorit-listen
Login


Husk Tonic til Gin'en

Imperdibile

Guide til Alsacevine

Guide til Alsacevine

Medaljevindere

21.05.2013 - Medaljeregn til spanien

La Báscula er blevet overdænget med bronzemedaljer ved Decanter World Wine Awards 2013. Hele 6 medaljer blev det til ved den prestigefyldte smagning.

 

Decanter World Wine Awards blev lanceret i 2004 med 4.000 tilmeldte vine, og kunne således i år holde 10 års jubilæum, som verdens førende vinkonkurrence med ikke mindre end 14.362 tilmeldte vine fra hele verden.

219 vineksperter fra 27 lande, heriblandt 75 Master of Wine og 13 Master Sommeliers mødtes i London i april 2013 for at smage på herlighederne.

9.873 vine blev tildelt medaljer, fordelt på 156 regionale trofæer, 229 guldmedaljer, 1.665 sølvmedaljer, 4.165 bronzemedaljer og 3.658 vine blev "commended".