Produkter

Bruce Jack Chardonnay Reserve

42910
Aperitif
Aperitif
Fisk, fed
Fisk, fed
Kylling
Kylling

Beskrivelse

Bruce Jack Chardonnay Reserve, Western Cape, Sydafrika.
Bruce Jack er sydafrikansk Winemaker og den ene halvdel af ”La Bascula”- projektet fra Spanien, hvor anden halvdel er Master of Wine Ed Adams. ”La Bascula” forhandles også af Excellent Wine.

Her er det Winemaker Bruce Jack, der alene står for produktionen af sine egne ”signaturvine” – Bruce Jack Lifestile.

Bruce Jacks vine er alle WIETA, SAWIS & IPW certificerede.

WIETA (Wine Industry Ethical Trade Association) betyder, der overholdes strenge etiske regler for alle medarbejdere. Eksempelvis sikres en værdig minimumsløn, der betales sundheds- og velfærdsforsikring og desuden er børnearbejde naturligvis bandlyst.

SAWIS (South African Wine Information System) er det system, der sikrer oprindelsesgaranti for vinen i flasken, og markeres med en lille firkantet grøn mærkat på flasken med et identifikations- nummer.

IPW (Integrated Production of Wine). Her følges særlige retningslinjer for at øge biodiversiteten i vinmarkerne.

Vinen er desuden vegansk, hvilket betyder, at den er fremstillet helt uden anvendelse af animalske produkter. Altså ingen gødning fra dyr, og i produktionen anvendes ingen animalske produkter som f.eks. æggehvider til klaring af vinen.

Chardonnay druerne til denne vin kommer fra Breedekloof-dalen i vinregionen Western Cape 100 km nordøst for Cape Town. Druerne kommer delvis fra kølige områder for at give vinen en fyldigere smag. Chardonnay druerne er håndplukkede tidligt om morgenen for at bevare friskheden og for at undgå at druesaften fordamper/opvarmes. Vinen lagres efterfølgende på ståltanke ligeledes for at bevare friskheden. For at tilføje blødhed og et let strejf af vanilje fadlagres 75 % af vinen kortvarigt.

Bruce Jack Chardonnay Reserve har en gylden gul farve. Duften er kompleks med pære, fersken, klementin og et strejf af svampe. I smagen som er fyldig og rund, er der abrikos, pære, antydning af basilikum fint afrundet med et strejf af vanilje fra lagring på egetræsfade.

Bruce Jack Chardonnay Reserve er velegnet til alle former for fed fisk, kylling og kalvekød samt Thai-mad.

Serveringstemperatur: 12 - 14°C

Information

Land
Sydafrika
Region
Coastel Region
Distrikt
Western Cape
Årgang
2020
Alc %
13,0
Lukning
Skruelåg
Størrelse
75 cl
Antal pr. kolli
6
Druetype
- Chardonnay
Andet
Vegansk
Anvendelse
- Aperitif
- Fisk, fed
- Kylling
Drueandel
- Chardonnay 100%
Lagring
Delvis fadlagret
Potentiale
- 1-3 år
- Drikkeklar
Download som PDF